Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan ve eğitim alanında çok sayıda hizmetin bilgisayarla sanal ortama taşınmasını sağlayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi´ndeki tüm verilerin internet ortamına açılmasının büyük skandal olduğunu iddia etti.
Söz konusu sitede, 687 bin öğretmenin T.C kimlik numaraları, isimleri, çalıştıkları okullar gibi sadece il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde bulunması gereken önemli bilgilerin yer aldığını belirten Yılmaz şunları kaydetti:
´´Uygulama, bu bilgilerin daha sonra kimi çevreler tarafından art niyetli kullanılmasına davetiye çıkarmaktadır. Özenle saklanması gereken böylesine önemli bilgiler nasıl çalınmış ve bir paylaşım sitesi aracılığıyla kullanıma nasıl açılmıştır? Yeterli güvenlik önlemi almayıp, bu bilgilerin çalınmasına neden olan MEB yetkilileri hakkında ne tür işlemler yapılacaktır? Kimlik bilgileri çalınan öğretmenlerimiz bu sorulara acil yanıt beklemektedir.´´
Editör: Pusula Gazetesi