Zonguldak Belediyesi, Türkiye Taşkömürleri Kurumu´nun terminal yapım alanı olarak Belediyeye devrettiği eski Demir Ambarları olarak bilinen alanda inşaatına başlanan lavuar alnını mühürledi.
Zonguldak Belediyesi gerekçe olarak söz konusu alanın daha önce iki kurum arasında yapılan görüşmeler sonrasında şehirlerarası otobüs terminali olarak yapılan imar değişikliğini gösterdi.
Kurulmak istenen lavuarla ilgili bir izin alınmadığı ve müracaatta bulunulmadığı öğrenilirken sorunun nasıl çözüleceği merak ediliyor.
Park Enerji´nin kurup işlettiği lavuarla ilgili sözleşme süresinin dolması üzerine yapılan ihaleyi Karbomet isimli firma almış ancak her iki firma mevcut lavuarın devri konusunda anlaşamadı.
Yeni lavuarın kurulum süresince kömür yıkama işleminnde sorun yaşanmaması için için yakın bir yerde ayrı bir noktada yeni lavuar kurulması gerekiyor.
Pusula Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz yaşanan mühürleme olayını bugünkü köşe yazısına taşıdı.. Öksüz´ün yazısı için http://www.pusulagazetesi.com.tr/index.php?hayns=2&yazilim=makaleler&osmanli=yazar&id=3160 tıklayın...
Editör: Pusula Gazetesi