Secaattin Gonca’nın Zonguldak Belediye Başkanı olduğu dönemde yıkılarak Zonguldak Belediyesi’ne devri söz konusu olan eski Tekel Binası’nın yerine yeni bir kamu binası yapılması gündemde.

Bina İsmail Eşref’in Başkanlığı döneminde de Zonguldak Belediyesi’ne satılamayınca Özelleştirme İdaresi tarafından ihale edilmiş ama daha sonra yapılan ihale iptal edilmişti. Özelleştirme İdaresi geçtiğimiz günlerde bina ve araziyi Hazine’ye devretti.

İlk olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün taşınmak istediği binayla ilgili ne yapılacağı tam olarak kesinleşmiş değil ancak burada yeni bir kamu binasının yapılması yönünde endişeler hakim. . Zonguldak Belediyesi ve Zonguldak Kent Konseyi Özelleştirme İdaresi’nden Hazine’ye devredilen binanın çevresindeki diğer binalarla birlikte yıkılıp meydan ve yeşil alan olmasını istiyor.

Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Tekel binası ile çevresindeki diğer binaların yıkılması durumunda meydan ve yeşil alan yaratmanın mümkün olduğunu belirterek; “Özelleştirme İdaresinin bu binayı dolayısıyla araziyi Hazine’ye devretmesinin ardından buranın kamu binası olarak kullanılmak istendiğini veya yıkılarak yeni bir kamu binası yapılabileceği yönünde duyumlarımız var. Bu konu uzun zamandır Kent Konseyi’nin gündeminde. Tekel binası ve Kızılay Kan Merkezi binalarının dört koldan gelen yolun ortasında sıkıştığını görüyoruz. Buradaki bağlantı yollarının durumu da ortada. Bu binaların yıkılıp Kızılay’a yeni bir bina bulunabilir. Tekel Binası’nın bulunduğu yerde bir meydan oluşturulabilir. Çevresinden geçen yollar genişletilerek yaşanan sıkıntı azaltılabilir. Buranın bu şekilde kalması veya yerine yeni bir bina yapılması doğru olmaz. Yaşan sıkıntılar ortada. Bu şekilde kalması ve yeni bir bina yapılacak olması sıkıntıları arttırır” dedi.

Vali Erol Ayyıldız’dan destek isteyen Sezgin; “Sayın Valimiz Erol Ayyıldız sorunu biliyor. Burasının takas yoluyla veya başka bir yöntemle yeşil alan olarak kalması konusunda destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi