Hamileliğinde tüm testleri yaptırdığını, ancak her şeyin normal olduğunun söylendiğini belirten anne Erişoğlu, "Down sendromlu olduğunu bilseydim bebeğimi aldırırdım. Şimdi vicdan azabı çekiyorum" dedi.




Aytaç Erişoğlu ile Nazife Erişoğlu 2 yıl önce evlendi. Ev hanımı olan Nazife Erişoğlu, 1 ay önce ilk bebekleri Miraç Arda´yı dünyaya getirdi. Erişoğlu çifti, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´nde doğumu gerçekleştiren doktorun, ´bebeğinizin down sendromlu olduğundan şüpheleniyorum" demesi üzerine İstanbul´a götürdükleri bebeklerinin down sendromlu olduğunu öğrendi.


Yeniden Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´ne giden Aytaç Erişoğlu, eşinin hamileliği boyunca hastanede yapılan testlerin raporlarını aldı. Raporlarda, 4 aylık hamileyken yapılan tarama testinde bebeğin down sendromu riski taşıdığının görüldüğünü, ancak bu durumdan kendilerine bilgi verilmediğini ileri süren genç çift, şimdi Dr. Serdar Şen hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.



&[#]8216;Hukuki yönden hakkımızı arayacağız&[#]8217;


Eşinin 9 ay boyunca tüm testlerini yaptırdığını ve hiçbir problemle karşılaşmadıklarını belirten Aytaç Erişoğlu, "Eşim düzenli olarak tüm testlerini yaptırdı. Doktor her seferinde bize her şeyin normal olduğunu söyledi. 4 aylık hamileyken üçlü tarama testi yaptırdı. Bu testte down sendromu belirtileri çıkmış, ama doktor ilgilenmemiş, hem de bu raporu bize vermedi. Biz bunu sonradan öğrendik. Ayrıca üçlü tarama testinden sonra kesin sonuç için amniyosentez yaptırmamız gerekiyormuş. Anne karnındaki bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan örnek alınarak yapılan bu test sonuçlarının yüzde 100&[#]8217;e yakın güvenirliği olmasına rağmen, doktorumuz bu konuda bizi bilgilendirmedi. Bu yüzden doktordan şikayetçi olacağız. Hukuki yönden ne hakkımız varsa hepsini arayacağız" dedi.



&[#]8216;Vicdan azabı çekiyorum&[#]8217;


Bebeğine her baktığında, kucağına aldığında gözyaşlarına boğulduğunu anlatan anne Erişoğlu ise şöyle dedi;


"Benim çocuğum her çocuk gibi değil. Daha farklı bakılması gerekiyor. Daha farklı eğitim görmesi gerekiyor. Fakat biz bunu yapamayız. Maddi imkanımız zaten yok. Burada doktorun büyük ihmali var. Çocuğumun down sendromu riski taşıdığını bana söylemesi gerekiyordu. Söyleseydi bebeğimi aldırırdım. Ama şu an baktığımda vicdan azabı çekiyorum. Her gün yüzüne baktığımda kahroluyorum. Sürekli uyuyor, emzirmekte güçlük çekiyorum, aç kaldığı günler oluyor. Çok zor durumdayım. Gerçekten psikolojim bozuldu."



Şen: &[#]8216;Hastayı bilgilendirdik&[#]8217;


Dr. Serdar Şen ise, hastaya tüm testlerinin yapıldığını ve her aşamada kendisine bilgi verildiğini belirterek, "Bu testler zaten risk belirleme testleridir ve her testte zaten risk çıkar. Ancak bu hastanın testlerinde risk oranı düşük çıktı. Risk oranı düşük çıkan hastaya da biz amniyosentez önermiyoruz. Hasta da bu konuda bilgilendirildi" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi