Önceki gün kiraladığı otomobille Filyos Çayı´na uçan Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş´de çalışan evli ve bir çocuk babası İsmail Karakaş´ın (31), botla yapılan aramada yerinin tespit edilmesi üzerine Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı deniz polisinden yardım istendi. Olay yerine ulaşan dalgıç polisler aracın bulunduğu yere halatlar yardımıyla dalış yapmaya çalıştı. Akıntının da hızlı olduğu bölgede dalgıç polisler 3 kez akıntıya kapıldı. Akıntıya kapılan dalgıçlar botunda yardımıyla
karaya çıkmayı başardı. AFAD´a ait botta akıntıya kapılarak yaklaşık 200 metre ileride güçlükle karaya oturdu. Havanın kararması nedeniyle ara verilen çalışmalara yarın sabah yeniden başlanacağı bildirildi.
Amca Cemal Karakaş, yeğenin kaybolduğunu öğrendiklerinde ilk olarak araç kiraladığı yere giderek GPS bilgilerini aldıklarını söyleyerek, "Yeğenimin kaybolduğu yeri GPS koordinatlarından öğrendikten sonra ağabeyim ve amcam ile Bolkuş mevkiine geldik. Burada yaptığımız araştırmada bir şey bulamadık. Bunun üzerine durumu İl Jandarma Komutanlığına bildirdik. Jandarma ve AFAD ekipleri ile dün gece yapılan aramada da sonuç alamadık. Bu sabah olay yerine geldiğimizde ağaçların kırık olduğunu tespit ettik. Arama ekipleri ve jandarma ekipleri orada yaptıkları aramada ise araca ait plakanın da bulunduğu tamponu tespit etti. İki gündür çalışma yapılıyor ama bir türlü araca ulaşamadık. Çayın içinde aracın bulunduğu yer tespit edildi ama şart çok zor. Zonguldak´tan gelen dalgıçlar bile akıntının yüksek olması nedeniyle 3-4 kez tehlike atlattılar" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi