Selahattin Gülay, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan ile birlikte Terakki mahallesinde bulunan Gümüşhaneliler Derneği Lokali&[#]8217;ni ziyaret etti. Gülay ve Ayan, Dernek Başkanı İsmet Çildoğan, dernek yöneticileri ve üyelerle birlikte 1.5 saat sohbet etti. Ziyaret için teşekkür eden Çildoğan, &[#]8220;MHP&[#]8217;ye önceden küskünlüklerimiz vardı. Gülay&[#]8217;ın şahsıyla bu küskünlüklerin ortadan kalkacağı kanısındayım. Biz gereken desteği vermeye hazırız. Gerekli desteği vereceğiz&[#]8221; dedi. Gülay, küskünlüklerin aile içerisinde bile olmasının normal olduğunu ifade ederek, birlik çağrısında bulundu. Önemli olan samimiyete inanmak olduğunu belirten Gülay, &[#]8220;Küskünlükler olabilir. Aile içinde bile fertler tartışıp, küsebiliyor. Önemli olan samimiyete inanmak. Nihayetinde genel seçim değil. Bizlerde yerel yönetim için buradayız. Amacımız, buraya hizmet etmek. Başka bir amacımız olamaz. Burada doğduk. Burada büyüdük. Burada ölüp, buralara gömüleceğiz&[#]8221; dedi. Terakki Mahallesi&[#]8217;nin adayı olduğunu ve yüzde 70 oranında oy çıkartacağını vurgulayan Gülay, şöyle devam etti:
&[#]8220;Ben terakki mahallesinin adayıyım. Burada keskin CHP ve Ak Partililer olabilir. 3 kardeşin üçü de ayrı partililere oy verebilirler. Bunu yadırgamam. Ama burada bir birimizi tanıyoruz. Buradan yüzde 70 oranında oy bekliyorum. Bugün bölünme değil, birlik zamanıdır. Köprüden, polis karakolunun bulunduğu tarafa kadar esnafın ve halkın yüzde 70&[#]8217;nin oyunu alırım diyorum. Çünkü buradaki insanların hepsi akrabamız ve sıkı dostumuzdur. Bu nedenlerden yüzde 70 oranında oy beklemek de hakkımızdır. Aranızda benim kapılarımı açamayacak kimse yoktur. Son 10 günümü de burada geçireceğim. Eşimle birlikte kapı kapı dolaşacağım. Komşum ve hem şehirlim olan sizlerden destek bekliyorum.&[#]8221;


GONCA&[#]8217;YA CEVAP
31 Temmuz&[#]8217;da adaylığını açıkladığını hatırlatan Gülay, 25 yıllık siyasi hayatında ve sonrasında kimsenin kendisi hakkında, ahlaksız olduğu, rüşvet aldığı, çaldığı gibi yüz kızartıcı suçlamalarda bulanamadığını kaydetti. Gerek Başkan Gonca için gerekse CHP&[#]8217;nin adayı İsmail Eşref için bugüne kadar söylediklerinde yalan bulunmadığını vurgulayan Gülay, &[#]8220;Ahlaksız durumlarda bulunduğum, rüşvet aldığım, yalan söylediğim, sözünde durmadığım gibi durumları ispat etsinler, yemin ederim adaylığı bugün bırakırım. Yerel televizyondaki canlı yayına telefonla katılan Gonca, iddialarım hakkında yüzüme karşı, hiç biri ile ilgili doğru olmadığını, yalan söylediğime dair bir şey söyleyemedi. Mahalle toplantılarında yalanla politika yaptığımı söylüyormuş. Suçlu insan psikolojisidir. Suçlu insan, meydanı boş bulunca sesini gür çıkartır. Çünkü suçunu bastıracak. Asla yalan söylemedim. Eğer ki oyunuzu alayım diye, sizlere yalan söyledimse buradan evime gidemeyeyim&[#]8221; diye cevap verdi.
Yoğun ilgi gören Gülay ve Ayan, lokalin ardından gezilerini ev toplantıları ile sürdürdü.
Editör: Pusula Gazetesi