Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay Pusula&[#]8217;ya yaptığı açıklamalarda son günlerin en güncel iki konusunda çelişkili açıklamalarıyla gündeme gelen Memur-Sen Temsilcisi ve Eğitim Bir &[#]8211;Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar&[#]8217;a yanıt verdi. Gülay; 4+4+4 şeklinde düzenlenen eğitim sistemi ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin (ZKÜ) isminin değiştirilmesiyle ilgili açıklamalar yapan Aşkar&[#]8217;a yönelttiği sorulara yanıt istedi.

İşte Gülay&[#]8217;ın açıklamaları ve Aşkar&[#]8217;a yönelttiği sorular;

SİYASETİ YAPMAK İSTİYORSA ÖĞRETMENLİKTEN İSTİFA ETSİN

Kamuran Aşkar açıklamasında hep eğitim sistemini savunmuş, eğitimin eğitimcilere bırakılmasını söylemiştir. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı olarak şahsımız adına Kamuran Aşkar&[#]8217;a diyoruz ki eğitim eğitimcilere bırakalım ama kendiside siyaseti siyasetçilere bıraksın.

Eğer siyaset yapmak istiyorsa eğitim kurumundan istifa edip sendikacılığı bırakıp nereye adaysa kendini göstersin. Ama sendikacılık, eğitimcilik yapmak istiyorsa da kendisinden rica ediyoruz bulunduğun kurumun formalitesine bulunduğu kurumun içeriğine göre hareket etmesini bir kez daha kendisinden rica ediyoruz. Yaptığının yanlış olduğunu söylüyoruz.

AŞKAR&[#]8217;IN TOPTAN&[#]8217;DAN BEKLENTİSİ NEDİR?

Bizim Aşkar&[#]8217;a birkaç sorumuz olacak. Eğer bunları cevaplarsa memnun oluruz. Daha geçen gün bütün sivil toplum kuruluşlarının Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nde eylem yaparak Üniversitenin adı Bülent Ecevit olarak değişmesin diyip ertesi gün bu münasebetle Köksal Toptan isminin konması söylemesi bizce çok manidardır. Aşkar, Toptan&[#]8217;dan yada AKP Hükümetinden beklentisi mi vardır? Bu beklenti doğrultusunda bu eğitim sistemini savunarak daha farklı bir gelecek mi çizmeye çalışmaktadır.

GENEL BAŞKANI BİR KERE DAHA İNKAR ETMİŞ OLDU

Biz Aşkar&[#]8217;a bunun dışında eğitim sistemi ile alakalı kendilerinin Genel Başkanı bu eğitim sisteminin kendilerinin ürünü olduğunu söylemekte ama Aşkar demeçlerinde bu sistemin açıkları olduğunu eksikleri olduğunu ve kendi Genel Başkanını bir kere daha inkar etmiş olmaktadır.

Ve asıl can alıcı noktası olan sistemin eğer bu sistem oturursa kendiside bir eğitimci olarak 5 yıllık ilkokul sınıf hocalığı 4 yıla düştüğünde 100 bin tane sınıf öğretmeni boşa çıkmaktadır. Şuan birçok öğretmen atama beklerken farklı iş kollarında ekmek kazanmaya çalışırken 100bin öğretmenin açığa çıkması çok can alıcı ve ülkemiz için çok ciddi bir sorundur. Ortaokulunda 4 seneye çıkartılığında 250 bine yakın branş öğretmenine ihtiyacı vardır. Bu branş öğretmenleri acaba farklı meslek kollarından kendilerine yakın olan kurumlardan vekalet adı altında öğretmen atayarak kadrolaşmamı yapmaya çalışmaktadırlar? Yoksa bunun başka bir açıklaması varmı dır? Aşkar&[#]8217;dan bunlarla ilgili cevap bekliyoruz.

KENDİSİ 11 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU ÇIRAKLIK EĞİTİME GÖNDERİRİ Mİ?

Ortaokul çocuklarının daha 11 yaşında çıraklık yapması gerektiğini söylüyor Aşkar. Biz 11 yaşındaki çocuk olarak görüyoruz. Çıraklık yapabilecek beden eğitimine erişmiş olmamaktadır. Dışarıdan eğitim ile ortaokulun bu ülkede okutulması demek bilhassa kırsal kesimde ailelerin çocukları okula göndermeden dışarıdan okul bitirtme yöntemi ile kendi işlerine koşturmaya, ekmek parası için üç kuruş yani çocuk işçi dediğimiz konuma gelecektir. Acaba kendisi 11 yaşındaki çocuğunu çıraklık eğitimine göndermek ister mi? Bunlarla ilgili Aşkar kamuoyuna açıklama yaparsa daha ciddi somut bilgilerle aydınlatırsa biz MHP olarak seviniriz. Kendisine teşekkür ederiz.

İMRALIDAKİ CANİ SERBEST BIRAKILMAK İSTENİRSE NE DİYECEK?

Son olarak ta Aşkar&[#]8217;a bu sistem geçtiğinde Eğitim Bakanının açıkladığı gibi Kürtçede seçmeli ders olabilir demesi ile alakalı demokratik açılımın son meyvesi olarak maalesef kamuoyuna sunmuşlardır. Aşkar eğer kendini Milliyetçi olarak görüyorsa bugün Kürtçe seçmeli ders olarak verilebilir diyen Eğitim Bakanına nasıl bir cevap vermelidir. Ve Kürtçe eğitim seçmeli ders olarak verdildiğinde yarın İmralı canisini de acaba serbest bırakmalı mıyız diye bir önerge ile Türk Milletinin karşısında gelirlerse Aşkar bunların arkasında nasıl duracak ve bunlara nasıl bir cevap verecektir biz toplum olarak ve MHP olarak bununda cevabını Aşkar&[#]8217;dan istiyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi