14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Fener Sahası&[#]8217;nda gerçekleştirilen futbol maçı kıran kırana geçti. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi&[#]8217;nin uzman hekimlerinden kurulu Sağlık Bakanlığı Hastaneleri Futbol Takımı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Futbol Takımı&[#]8217;nın genç doktorlarından oluşan takımını 4-2 yendi. Sağlık Bakanlığı Hastaneleri Takımının gollerini Esat sağatlı (2) ve Alper Bildi (2) attı. ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Futbol Takımı&[#]8217;nın golleri ise Cem Çil&[#]8217;den geldi.

Zaman zaman sertleşen maçta her iki takımın futbolcuları centilmence bir karşılaşma ortaya koydular.

Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorları daha hızlı ve kondisyon gücüne sahip olmalarına karşın atak geliştirmelerine zorlandılar. Özgüvenleri yüksek olmasına karşın bireysel futbola yönelince gole giden pozisyonlarda sonuç almakta zorlandılar.

Devlet Hastaneleri&[#]8217;nin kalesini Tabip Odası Başkanı Şenol Yavuz korurken birbirinden güzel kurtarışlarıyla da dikkat çekti.

Antremansız olarak maça çıkmasına karşın iyi bir performans sergileyen Yavuz arkadaşlarına sık sık verdiği taktiklerle de dikkat çekti.

Sahadaki futbolcular doktor olunca espriler de tıp dilinde oldu. Kimisinin psikolojisi bozuldu, kimisinin ciğerleri iflas etti. Düşen, nefesi kesilen ve çarpışan doktorlara ilk müdahaleyi yapanlar ise yine arkadaşları oldu. Hazır bekleyen 112 ekiplerine iş düşmedi.

Maçın en iyi oyuncuları ise Volkan Temi, Erol Sağatlı, Alper Bildi, Cem Çil oldu.

Zaman zaman kahkahaların yükseldiği maçta izleyicilerin çoğu ise yine doktorlar oldu. Şampiyon takımın kupasını takım Kaptanı Şenol Yavuz, Eski Zonguldak İl sağlık Müdürü ve Sağlık Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Öner Güner&[#]8217;in elinden aldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Futbol Takımı

Cenk Özer (Kaleci)

Ferruh Ayanoğlu

Murat Can

Cemil Bilir

Cem Çil (2 gol attı)

Murat Koçak

Ali Uğur Emre

Ethem Pişkin

Hüseyin Bayrak

Önder Öner

Mustafa Cömert

Yavuz Sami Salihoğlu

Yusuf Kumbul

Orhan Demirtaş

Yalçın Özdemir

Mehmet Çabuk

Sağlık Bakanlığı Hastaneleri Futbol Takımı

Şenol Yavuz (Kaleci)

Aydemir Kale

Volkan Temi

Mustafa Özkan Gün

Emre Eken

Serdar Güdül

Erol Sağatlı (2 gol attı)

Çetin Akyol

Mehmet Karacı

Burhan Mayır

Alper Bildi ( 2 gol attı)

Serdar Şen

Kemal Serdar Özalp

Ayhan Önk

Bahadır Ökten

Mithat Çağsar

Gürsel Yıldız

Editör: Pusula Gazetesi