Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;ne yaptığı ziyarette 7 Nisan&[#]8217;da yapılacak İl kongresinde aday olacağını açıkladı.

Uzun, genel merkezden adaylığı konusunda izin aldığını ve kendisinin aday göstereceğinden yüzde 99 emin olduğunu söyledi.

Hedefinin Zonguldak ve Ereğli Belediye Başkanlıklarını kazanmak olduğunu, kazanamadığı takdirde görevinden istifa edeceğini belirten Celil Uzun, Genel Merkezin Hamdi Uçar&[#]8217;ın il başkanı olmasını istemesi halinde oyun bozanlık yapmayacağını ve adaylıktan çekileceğini dile getirdi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve Yönetimi tarafından karşılanan Ak Parti Eski İl Başkanı Celil Uzun, KGD&[#]8217;nin yeni yönetimine de başarılar diledi.

Celil Uzun, ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi:

BİR GURUBUN DEĞİL HERKESİN BAŞKANIYIM

İl kongreleri süreci başladı. İnşallah kongresi yapılacak illerden bir tanesi Zonguldak olacak. Bu yönde çalışmalarımızı yönlendirdik. Genel merkezimizle olsun, Sayın vekillerimizle bazı istişareler yaptık ve neticesinden bugünden itibaren adaylığımı açıklıyorum. Ben buraya tek başıma geldim. Çünkü herhangi bir gurubun insanı olarak değil bütün partililerimizin başkanı olarak aranızdayım. Kongre süreci içerisinde hiçbir guruplaşmaya meyil vermeden, hiçbir delegemizi karşı karşıya getirmeden birlik beraberlik içerisinde olacağı konusunda sizlere taahhüt veriyorum.

HEDEFİM, BELEDİYE BAŞKANLIKLARINI ALMAK

İl başkanlığına aday olan kişilerin hedefleri olur. Hedefimde, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerimiz olacak. İlk dönemde olduğu gibi bu dönemde belediye başkanlıklarını kazanmak birinci hedefimiz. Genel merkezimize de bunu söyledim. Eğer biz burada Ak Parti olarak Zonguldak Belediye Başkanlığını kazanamazsak ertesi gün il başkanlığı görevimden istifa edeceğim. Hedef olarak da partimizi şimdiden buraya hazırlamak istiyorum. Çünkü biz hiçbir zaman Türkiye haritasında Zonguldak&[#]8217;ın kırmızı olarak gösterilmesini istemiyoruz. Ben inanıyorum ki bütün teşkilatımızla, milletvekillerimizle, genel merkezimizle birlik beraberlik içerisinde bu süreci tamamlayacağız. Eski şaşalı günlerimize döneceğimize inanıyorum.

MUTLAKA TEK LİSTE OLACAK

Bu seçimde yarış da olmayacak. İnşallah tek liste ile gidip bu işi halledeceğiz. Yarış olmaması için kendimi hedefledim. Hiçbir delege arkadaşımızı bu yarış içerisine sokmayacağız. Bundan önce ilçe kongrelerinde yaşanan olayları herkes biliyor. Ama biz mutlaka tek liste ile gideceğiz. İnşallah buda bizim başkanlığımızda olacak.

GENEL MERKEZDEN İZİN ALDIM

Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Bey ve Köksal Bey ile görüştüm. Bir dönem bizim partinin kapısından bile giremeyeceğimiz yazılıp çizildi. Ama nedense bizim genel merkezle bir sorunumuz varmış da ve bize izin vermeyecekmiş gibi bir dedikodu var. Bu konuda bilgisi olan bir arkadaşımız varsa açıklasın. Ben genel merkeze &[#]8216;benim il başkanı adayı olmamda bir sorun var mı?&[#]8217; diye soruyorum. O zaman bunlar nereden çıkıyor. Geçen dönemki dedikodular yine aynı şekilde devam ediyor. Ama yine söylüyorum genel merkezin izin verdiği kişiler aday olmalı. Bende izin aldım ki geldim aday oldum. Hedefimde Zonguldak&[#]8217;ta belediye başkanlıklarını almak. Ben belediye başkanlığını kazanamazsam zaten ben burada dursam ne olur durmasam ne olur. Aynı iddiam Ereğli içinde geçerli.

GENEL MERKEZ HAMDİ UÇAR DERSE ÇEKİLİRİM

Genel merkez hiç kimsenin adaylığına karşı çıkmaz. 5 kişide olur. Ama genel merkez yüzde 100 sen bizim tek adayımızsın demez. Ama tek liste olsun diyecek. Hamdi Uçar&[#]8217;ın adaylığına izin verdikleri zaman diyecekler ki Celil Uzun sen aradan çekil. Ben Genel Merkez Hamdi Uçar derse diretmem, çekilirim. Zaten çekilmezsem bir anlamı olmaz. Ereğli&[#]8217;de bu şuanda yaşanıyor ve hiçbir anlamı olmadı. İş yine genel merkezin istediği gibi oldu. Genel merkez Celil Uzun&[#]8217;a adaylığı konusunda izin vermeyecek şeklinde yazılıyor. Ama böyle bir şey yok. Geldim ve adaylığımı açıklıyorum.

OYUN BOZUCU OLMAYACAĞIM

Bizim tahminimiz burada 3 tane aday adayı olacak. Ben öyle görüyorum. Genel merkez çağıracak sen ol yada olma diyecek. Ama ben hiçbir zaman oyun bozucu olmayacağım. Hiçbir zamanda oyun bozucu olmadım. Ben sadece il başkanı olacak olan kişi benim diyorum. Yüzde 99 aday ben olacağım.

HARUN AKIN ADAY OLURSA İŞİMİZ ZOR

Bu dönem Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin adayının değişeceğini tahmin ediyorum. Duyduğum isimlerle de giderlerse de işimizin zor olacağını ve daha çok çalışmamız gerektiğini biliyorum. Yani Zonguldak&[#]8217;ta seçim çantada keklik falan değil. Ben Harun Akın diye biliyorum. Eğer Harun Akın olursa gerçekten işimiz zor olacak. Ama bizim aday adayı arkadaşlarımızın güçlü olduğunu da biliyorum. Şuanda bu işi yapabilecek mevcut belediye başkanlarımız ve dışarıda çalışan arkadaşlarımızda var.

Editör: Pusula Gazetesi