Zonguldak Karaelmas Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) eski kömür yıkama tesisi alanındaki otoparka 67 DA 306 plakalı otomobilini park etmek isterken az kalsın Mesut Karaoğlu (24) gibi içi su dolu kömür havuzunda boğuluyordu. Olay Cumartesi günü 17.00 sıralarında Terakki Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerindeki otoparkta meydana geldi. ZKÜ Sağlık Yüksekokulu´nda görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar, 67 DA 306 plakalı otomatik vitesli otomobilini otoparka park ettikten sonra alış-verişe gitti. Alış-verişten dönen Kunduracılar, park yerinden çıkmak için geriye doğru manevra yapmak istedi. Ancak Kunduracılar´ın, park ederken viteste bıraktığı otomobil, ileriye doğru zıplayarak Türkiye Taşkömürü Kurumu´na ait kömür yıkama tesisinin suyla dolu atıl durumdaki eski kömür silosuna düşmeye başladı.

Ön tarafı yavaş yavaş suya gömülmeye başlayan araçtan çıkmak isteyen Kunduracılar´ın yardımına, otopark görevlisi Abdulkerim Kılıç koştu. Tam bir can pazarının yaşandığı olayda Kunduracılar, araç tamamen suya gömülmeden önce Kılıç´ın yardımıyla dışarıya çıkarak ölümden döndü. Çevredeki vatandaşlar da, sadece bagaj bölümü görünen aracı halatla kenardaki tel örgünün demirine bağlayarak dipe inmesini önledi.
Ne olduğunu bile anlayamayan Yrd. Doç. Dr. Zuhal Kunduracılar havuzun 9-10 metre derinlikte olduğunu öğrendiğinde ne kadar büyük bir tehlike atlattığına şükretti.

Otopark görevlisi Abdulkerim Kılıç ise olay sırasında orada bulunmasının çok büyük şans olduğunu belirterek; &[#]8220;Burada olmasan hocamız aracıyla birlikte suya gömülür kimse de fark edemezdi&[#]8221; dedi.

Kunduracılar´ı geriye doğru manevra yaparken dikkat etmesi konusunda uyardığını, ancak aracın bir anda ileriye doğru hareket havuza düşmeye başladığını belirten Kılıç, burasının çok tehlikeli olduğunu ve önlen alınması gerektiğini söyledi.

Olayın yaşanmasının ardından çevreden gelen esnaf ve sürücüler buradaki tehlikeden kimsenin haberi olmadığını belirterek; &[#]8220;Burada küçük su birikintisi varmış gibi algılanıyor. Hatta hiç fark edilmiyor bile. En küçük bir hatada 9-10 metre suya gömülürsünüz. Buradan sürekli insanlar geçiyor, çocuklar geçiyor. Daha önce bir genç boğularak öldü. Hocamız da buradan aracından çıkarılamadan düşşeydi kimse kurtaramazdı. Önlem alınmalı. Etrafta ne doğru dürüst bir bariyer var ne güvenlik şeridi. Burada acil önlem alınmazsa daha burada çok insan ölür&[#]8221; diyerek yetkilileri bir kez daha göreve çağırdılar.

UYARMIŞTIK; BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ!

Pusula 9 Şubat tarihli sayısında manşetten verdiği haberde Pazar Yerinde ve Lavuar Alanındaki tehlikeyle ilgili olarak tüm sorumluları uyarmış ve önlem almaya davet etmişti. Haberde; &[#]8220;Vali Erol Ayyıldız ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir´in gözünün önünde bulunan Lavuar Alanındaki tuzak yeni kurbanlarını bekliyor&[#]8221; denilmişti. O gün; &[#]8220;Sayın Vali Erol Ayyıldız, Sayın Belediye Başkanı Muharrem Akdemir daha neyi bekliyorsunuz?&[#]8221; diye soran Pusula aynı soruyu bir kez daha soruyor ve ekliyor. O günden bugüne hangi önlemi aldınız? Burada yaşanan olası ölüm veya diğer olayların tek sorumlusu kendileri mi olacak? Burası TTK&[#]8217;nın sahası içinde olduğu için mi önlem alınmıyor? Kamuyu Lavuar Alanında hangi önlemlerin alınacağımı merak ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi