MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı 10. Olağan Kongresi Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu´nda yapıldı.

Toplantıya; MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, 21. Dönem Karabük Milletvekili MHP Disiplin Kurulu Üyesi İlhami Yılmaz, GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, eski Belediye Başkanı Secaattin Gonca, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, siyasi parti temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.

Birlikte kongreyi izleyen Gonca ve Muslu sonuna kadar kaldılar.

Gonca´nın kongreye olan ilgisi; "Secaattin Gonca MHP´den aday aday olmanın yollarını mı arıyor?" sorularını akla getirdi.

Ak Parti´den bir dönem belediye başkanlığı yapan Gonca, sonrasında seçilememiş ve HAS Parti´ye geçmişti.

Çok iddialı şekilde bir süre İl Başkanlığı görevini yürüten Gonca, genel seçimlerde yaşanan başarısızlık sonrası istifa etmişti.

Şahsi oylarının fazlalığına inanan Gonca´nın Zonguldak Belediye Başkanlığı´na yeniden aday gösterilmesi durumunda seçilebileceğine inandığı o yeniden aday olmanın yollarını aradığı ileri sürülüyor.

Gonca´nın yakın çevresine; "Bu sefer İsmail Eşref yok. Kim çıkarsa çıksın benim şansım yüksek. Bize oy vermeyenler, bizi desteklemeyenler Zonguldak´ın ne hale geldiğini gördü. Yeniden aday olursam neden olmasın?" dediği iddia ediliyor.

Kongreye olan ilgisiyle partililerin dikkatini çeken Gonca bu ilgisini ne kadar devam ettireceği merak ediliyor.

Öte yandan bazı partililer ise; &[#]8220;Secaattin Gonca Zonguldak&[#]8217;ın eski Belediye Başkanı. Kongremize katılması çok normal. Gürkan Gülay ile yeni bir dönem başlıyor. Kendisinin Gülay Ailesi ile yakın dostluğu var. Gördüğü ilgi nedeniyle Belediye Başkan Adayı olmak isteyebilir ama yapılacağını zannetmiyoruz. Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay her defasında genç ve yeni isimler çıkartıp siyasette ileriye yönelik yatırım yapmak istediğini söylüyor. Gonca istese bile Gonca&[#]8217;nın aday yapılacağına inanmıyoruz. Gonca bir beklenti içine giriyorsa hayalleri boşa çıkar. Gereksiz yere umutlanıp üzülmesini istemeyiz&[#]8221; şeklinde konuştular.

Editör: Pusula Gazetesi