Zonguldak ve Bartın bölgesi doğalgaz dağıtım ihalesini alan Akmercan Batı Karadeniz Doğalgaz Dağıtım Şirketi Sorumlusu Bekir Selçuk, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek, dağıtım süreci hakkında bilgi verdi. Doğalgaz kullanacak tüm belediyelere ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Bekir Selçuk 18 ay içinde Bartın ve Zonguldak il merkezlerine gazın verileceğini söyledi.

Selçuk; “ İlçe merkezlerinde böyle bir süre zorunluluğumuz yok. İmarlı alaların tamamında 5 yıl içinde doğalgaz dağıtımını tamamlamış olacağız. Zonguldak ve Bartın il merkezlerinde mayıs ayı gibi çalışmanın başlamasını hedefliyoruz. Önümüzdeki yılın ortasında il merkezleri doğalgazı kullanmış olacak. Ardından ilçelerdeki çalışmalar başlayacak. Ancak Çaycuma’nın özel bir durumu var, sanayisi gaz kullanıyor. Sanayi dışında mevcut gaz kullanımı talepleri olduğu takdirde Çaycuma diğer ilçelerden daha önce gaza kavuşabilir” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnunluğu dile getiren Belediye Başkanı Mithat Gülşen belediye olarak doğalgaz dağıtım çalışmalarına sonuna kadar destek olacaklarını belirterek; “Vatandaşlarımızın çağdaş yakıt kullanma konusunda büyük bir talepleri var. İlçemizde hava kirliliğine hat safhada. Bundan sonra geleceğe yönelik alt ve üst yapı çalışmalarımızı doğalgaza bağlı olarak tamamlayacağız. Sizlere, geçmişte doğalgazın uygulama projelerinin Çaycuma merkezli olarak yönlendirildiğini hatırlatmak istiyorum. Bu konuda düşüncelerinizi pozitif olarak değerlendirirseniz biz sizin ilçede her türkü konaklama, şantiye ve benzeri ihtiyaçlarınızı karşılamaya hazırız” şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi