Zonguldak Kozlu Sahil Yolu Emniyet Müdürlüğü karşısında denizde bir insan olduğu ihbarı gelince yakın bölgedeki polis ekipleri olay yerine geldi. Denizden çıkarılan ve yaşam mücadelesi veren kadının Fen Lisesi Müdürü Tülin Yücesan olduğu anlaşıldı. Yaşanan dram Yücesan&[#]8217;ın okulunda ve eğitim camiasında büyük şok ve üzüntü yarattı.

Eşi doktor olan ve trafik kazasında bir çocuğunun ölümü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürülen Tülin Yücesan dün saat 10.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında elindeki çantası ve kıyafetleriyle dalgalara rağmen denize girdi.

Olayı fark eden İl Emniyet Müdürlüğü´ndeki Muhabere Elektronik Şubesi´nde görevli polisler, ekipleri hızla olay yerine yönlendirirken, Terörle Mücadele Şubesi´nde görevli polis Temel Mazak özel güvenlik görevlisi Mahmut Aydın hızla koştu. Kıyafetlerini çıkararak denize giren Mazak ve Aydın, açıkta denizin yüzeyinde baygın haldeki Tülin Yücesan´ı kıyıya çıkarmak için çok uğraştı.

Zamanla yarışan Mazak ve Aydın&[#]8217;ın çabaları sonuç verdi ve Tülin Yücesan baygın olarak kıyıya çıkarıldı.

İLK MÜDEHALEYİ POLİS YAPTI
112 Acil Servis ekibinin gelmesi beklenirken, gelen diğer polisler Yücesan´a ilk müdahaleyi yaptı. Bir polis memuru karnından tuttuğu Tülin Yücesan´ı kaldırarak yuttuğu suyu çıkarmaya çalışırken, başka bir polis memuru da soğuktan kenetlenmiş olan ağzını kalemle açmaya çalıştı. Güçlükle kadının çenesini açmayı başaran ekipler, yaptıkları suni teneffüsün ardından kadının yuttuğu suyu çıkarabildi. Yapılan ilk yardımın ardından üzerine polis montu örtülerek, kadın ısıtılmaya çalışıldı. İnlemeye başlayan kadın için 112 ekipleri beklenmeye başlandı

Sağlık ekibinin gelmesi beklenirken de polisler, bir kişinin montunun üzerine koydukları Yücesan´ı kıyıdan yukarıya taşıdı. Yücesan´ın ekip aracına konulduğu sırada 112 Acil Servis ambulansı geldi. Ambulansa alınan Tülin Yücesan, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yücesan´ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

AMBULANS KRİZİ YAŞANDI

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, merkezde bulunan 5 ayrı ambulansın da olay anında vakaya gittiğini ve olay yerine gönderilen nakil ambulansının içerisinde de 112 Başhekimi Özkan Albas´ın da bulunduğunu ifade etti. Olay yerine başka bir vakadan dönen paletli ambulansın da sevk edildiği belirtildi. Bu arada kadının çantası ve montu da polisler tarafından denizden çıkarıldı.

GİRESUN&[#]8217;DA OĞLUNU KAYBETMİŞ

Olayın ardından Okul Müdürü olan ve çevresinde çok sevilen başarılı bir isim olan Tülin Yücesan´ın neden böyle bir şey yapmış olabileceği merak uyandırdı. Eşi doktor olan Tülin Yücesan´ın, Giresun´da görev yaparken 3 çocuğundan bir oğlunu gözünün önünde meydana gelen trafik kazasında kaybettiği, oğlunun acısıyla böyle bir şey yapmış olabileceği ileri sürüldü.

Yücesan&[#]8217;ın olayın ardından psikolojik sorunlar yaşamaya başlayınca psikiyatri servisinde tedavi gördüğü belirtildi. Son dönemde okulda da sorunlar yaşadığı ileri sürülen Tülin Yücesan´ın, kısa süre önce ilaç kullanmayı da bıraktığı belirtildi. Sabah eşinin okula bıraktığı Tülin Yücesan´ın, kısa süre sonra okuldan ayrıldığı belirtildi. Polis plajdan denize girerek kendisini dalgalara bırakan kadının neden böyle bir şey yapmış olabileceğiyle ilgili eşi ve çevresindekilerle görüşerek soruşturmasını sürdürüyor.

ÖĞRETMEN ARKADAŞLARI VE ÖĞRENCİLER ŞOKTA

Tülin Yücesan dün saat 10.30 sıralarında Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü binasının karşısında plajdan denize girerek kendisini dalgalara bırakmasının ardından okulunda da büyük şok ve üzüntü yaşandı. Öğretmenler ve öğrenciler olayla ilgili sağlıklı bilgi almaya çalıştı. Öğretmenler öğrencilerin soruları karşısında cevap vermekte zorlanırken bazı öğretmenlerin ise gözyaşlarını tutamadığı öğrenildi.

Yücesan&[#]8217;ın fotoğraf ve geziye meraklı olduğu da edinilen bilgiler arasında.

Editör: Pusula Gazetesi