Kdz. Ereğli&[#]8217;de Turyapı İnşat ile Arı Şirketler Grubu iş ortaklığında yapılan Ay City Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı. Açılışa Vali Erol Ayyıldız, Kaymakamı İbrahim Çay, Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ak Parti önceki dönem Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, CHP İl Başkanı Tümer Peker, Arı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Günay&[#]8217;ın yanı sıra çok sayıda bürokrat, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamı,siyasetçiler ve vatandaş katıldı. Yapılan konuşma ve duaların ardından iş merkezinin açılış kurdelesini protokol üyeleri birlikte kesitiler. Açılışın ardından sonra alışveriş merkezindeki iş yerleri gezildi.

TURPÇU İNŞAAT HAKKINDA BİLGİLER VERDİ.

Tören de konuşan Turyapı İnşaat Firmasının Sahibi Şerafettin Turpçu ,AVM hakkında bilgiler verdi. Turpçu, &[#]8220;4 katta toplam 37 iş yeri bulunuyor. AVM&[#]8217;nin altında ise 3 katlı otopark mevcut. Öğretmenevi 3 yıldızlı otel standartlarında olup, 40 oda 80 yatak kapasitelidir. Terasında kafe ve parklar vardır. Öğretmenevi&[#]8217;ne ait toplantı salonları ve restoranlar mevcuttur. Çarşı, ofis ve öğretmenevi inşaatları yaklaşık 20 milyon TL&[#]8217;ye mal oldu. Yaklaşık 250 kişiye iş imkan sağlanacaktır. Şirketlerimizin oluşturduğu ortaklık, Ereğli&[#]8217;deki, ülkemizdeki ve dünyadaki bu kriz ortamında bu binada kayda değer bir satış yapılmamasına rağmen Bu binanın yapımıyla ilgili taahhütleri zamanında yerine getirmişlerdir. Bu konuda ortaklığımızdan farklı olarak katkıda bulunan Yusuf Günay&[#]8217;a teşekkür ederim&[#]8221; dedi.

İSLAM GÜNAY&[#]8217;DAN EREĞLİ&[#]8217;YE YENİ BİR YATIRIM MÜJDESİ

Arı Şirketler Grubu Genel Koordinatörü İslam Günay da Ereğli&[#]8217;ye yeni yatırım müjdesi verdi. Günay, &[#]8220;Zonguldak ve Ereğli&[#]8217;de kentsel yaşamın değişim ve gelişim sembollerinden biri olan Ay City Alış Veriş ve Yaşam merkezini sizlerle birlikte açmaktan Kıvanç ve mutluluk duydum. Burasının eski halini hepimiz duyduk. Yıllardır Ereğli öğretmenevi istiyor diye pek çok defa duyduk ve okuduk. Ereğli&[#]8217;ye yakışan ve çok modern bir öğretmen evi yapanın yanında kentsel yaşamların olmazsa olmazı haline gelen çok amaçlı alış veriş ve yaşam merkezi&[#]8217;ni kazandırılmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet destekli büyük projelerin hayata geçmesi için çalışmalar devam ederken, bireysel ölçekte de çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu çaba ve uygulamalar, kentimizin iç dinamiklerinin daha fazla ortaya çıkmasını sağlayacak ve istihdam oluşturacaktır. Arılar Şirketler Grubu ve Turyapı İnşaat olarak, Ereğli&[#]8217;ye hizmetlerimiz burası ile sınırlı kalmayacaktır. 2012-2013 yılında doğal gaz boru profil fabrikası kazandırmak için çalışıyoruz. Projemizi tamamlamayı ve açılışı birlikte yapmayı arzu ediyoruz&[#]8221; dedi. (İHA)

HALİL POSBIYIK&[#]8217;TAN ÖĞRETMENEVİNE TEFRİŞAT ELEŞTİRİSİ

Açılışta konuşan Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, öğretmenevi inşaatının tam bitirilemediğini ifade etti. Öğretmenevi inşaatında devletin hiçbir masrafı olmadığını vurgulayan Posbıyık, &[#]8220;Öğretmen evi özlemimiz bu gün bitiyor ama Ereğli Belediye Başkanı olarak üzgünüm. Çünkü tam gerçekleşmiyor. Dostça, samimiyetle, herkesten istirham ediyorum. Öğretmenevi bitti. 500 bin TL&[#]8217;ye tefriş malzemesi alınacak, öğretmenlerimiz yine perişan. Koskoca binayı 2 şirketimiz, devletten para almaksızın yaptılar. Üstüne 2.5 milyon TL para da verdiler. Binalar her şey bitti. Devletin bir TL parası yok burada. 500 TL&[#]8217;lik tefriş malzemesini öğretmen evine lütfen göndersinler. Öğretmenlerimiz rahat etsinler. Ereğli&[#]8217;ye çivi çakanı başımızın üstünde gezdirmeye hazırız&[#]8221; dedi. Başkan Posbıyık tüm yatırımcılara çağrıda bulundu; &[#]8220;Ereğli&[#]8217;nin imar planları elimizde. Yatırım yapmak isteyen, nerde gelirse gelsin, ücretsiz, ucuz arsa, belediye destekleri altında her türlü yardımı yatırımcılarımıza yapmaya hazırız, hem gönlümüz, hem de yüreğimiz açıktır. Ereğli&[#]8217;den bu kriz ve ucuz günlerinde yer, toprak almayanlar, yatırım yapmayanlar, saçını başını yolacak. Saçı başı olmayanlar da kelini dövecek&[#]8221; dedi.

AKDEMİR VE ULUPINAR&[#]8217;DAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Eğitimci olduğunu hatırlatan ve eğitimcilerin sorunlarını bildiğini belirten Başkan Akdemir&[#]8217;de, öğretmenevine yardımcı olunmasını talep etti. Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise birliktelik çağrısında bulunarak, tefrişin yapılacağını ifade etti. Milletvekili Ulupınar, &[#]8220;Ereğli Karadeniz&[#]8217;in incisi, parlayan yıldızı. Yine öyle. Şuandan itibaren yeter ki birlik ve beraberlik olsun, barış olsun, dostluk olsun. Bu yatırımlar, sizlerin de desteğiyle devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın. Öğretmenevi ile ilgili bir talep var. Bu talebi yeni öğrendim. Onu yapan devlet içini de dolduracaktır. Tefrişi biz yaparız&[#]8221; diye konuştu.

VALİ AYYILDIZ&[#]8217;DAN POSBIYIK&[#]8217;A SİTEM

Bu tür taleplerin konuşulacağı yerlerin bu tip açılışlar olmadığı belirten Vali Ayyıldız ise, Başkan Posbıyık&[#]8217;a sitem etti.

Öncelikli işlerinin öğretmenevi olduğunu belirten Vali Ayyıldız, şöyle devam etti;

&[#]8220;Genel de bu tip açılışlarda, açılış havasına uygun şeyler söylenir. Öğretmenevi ile ilgili meselenin ne getirdiğini bilmiyorum ama göreve başladığımda Şerafettin Turpçu ile öğretmenevini gezdik. İl özel idarenin katılımıyla buraya ciddi bir yatırım yapılmış. Bu tip açılışlarda bunları söz konusu etmememiz gerekiyor. Güzel havayı bozmamak gerekiyor. Öğretmen camiası bu ülkenin mihengidir. Ona yatırım, Türkiye&[#]8217;ye yatırım demektir. Onların talepleri, ilin valisi olarak bizlen baş üstündeki talepleridir. Bizim önceliğimiz ve talimatlarımız da buranın bir an önce bitirilmesidir. Burayı hizmete sunmak birinci önceliğimiz. Her şeyi tamamlandı. Tefrişatı kaldı. Onu da tamamlayacağız. Öğretmenevi ile alışveriş merkezi ile burası yaşam merkezi olacak.&[#]8221;

BETÜL DEMİR KONSERİ VE ETKİNLİKLER

Zonguldak´ta, Ay City Alışveriş Merkezi, dondurucu havaya rağmen düzenlenen etkinliklerle festival havasında açıldı. Palyaço ve jonglör gösterilerinin yanı sıra mehter takımı konseri yer aldı. Daha sonra iş merkezi önünde kurulan sahnede Betül Demir konseri gerçekleşti. Dondurucu hava nedeniyle iki elektrikli ısıtıcıyla sahne ısıtılmaya çalışıldı. Soğuktan röportaj yapmakta bile zorlanan sanatçı Betül Demir, sahnede eldivenlerini giydi. Yine ısınamayan sanatçı, zaman zaman çay içti. Soğuk havaya rağmen alanı dolduran hayranlarını söylediği hareketli şarkılarla coşturan Betül Demir, sık sık dans ederek ısınmaya çalıştı. Demir, konserin ortasında ise vokalistini sahneye çağırdı. Soğuktan üşüyen vokalist ise bere ve montu ile sahne almak istedi. Sanatçı Demir, vokalistinin başındaki beresini çıkarttı. Vokalisti üzerindeki montu çıkarmadan şarkılarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi