Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Kozlu Belde seçimleri yeniden yapıldı. Seçimlerde usulsüzlük yapıldığı yönündeki şikayetler üzerine Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri iptal etmemiş ancak İl Yönetimi iptal etmişti.

Dün Kozlu Belde teşkilatında saat 13:00’de başlayan seçim akşam 19:00’a kadar sürdü.

Seçimle ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun, bir önceki seçimin il başkanlığı tarafından iptal edildiğini belirterek; “Teknik bir takım hatalar oldu ama söylendiği gibi yada kamuoyuna yansıtıldığı gibi art niyetli bir şey yok. Bizim herkese ihtiyacımız var” dedi.

Taraf olmadıklarını ve iki tarafında yanında olduklarını ifade eden Başkan Coşkun, açıklamasında şunları söyledi:

“Partimiz kongre sürecinde. Merkezde delege seçimlerimizi yaptık. Çift liste sadece Kozlu’da vardı. İtiraz oluştu. Aslında özünde demokratik bir seçim olmuştu ama arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda değerlendirildi. Tekrar delege seçimlerimizi gerçekleştiriliyor. Önceki seçimde 355 katılım vardı. Ben inanıyorum ki bugünkü 500 civarında olacak. Sonuçta kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacak. İki liste de bizim insanlarımız. Buradan çıkan sonuç ne olursa olsun kucaklaşarak, demokrasinin gereği önümüze bakacağız. Ama şunun altını çizmek istiyorum; son yılların en demokratik seçimlerinden biri oldu. Evet teknik bir takım hatalar oldu ama söylendiği gibi yada kamuoyuna yansıtıldığı gibi art niyetli bir şey yok. Bunun böyle değerlendirilmesini istiyorum. Bizim herkese ihtiyacımız var. Önümüze bakacağız.”
--
Delege seçimi saat 20:00 civaronda kesinleşti.
Toplam 505 delegenin katıldığı seçimlerde İl Başkanı Tümer Peker ve Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un desteklediği liste 305 oy alırken muhaliflerin listesi 200 oy da kaldı.

.

Editör: Pusula Gazetesi