Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Kulisinde Yazı İşleri Müdürümüz İlknur Çıtlık&[#]8217;a önemli açıklamalar yaptı.

İlknur Çıtlık, TBMM Kulisinde karşılaştığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız&[#]8217;a &[#]8220;TTK&[#]8217;nın üretimi düşüyor, zararı artıyor. Bu konuda ne diyeceksiniz? TTK kapatılacak mı?&[#]8221; diye sordu.

ŞU AN KAPATMA YOK

Bakan Yıldız, &[#]8220;Biz TTK&[#]8217;yı şu anda kapatmayı düşünmüyoruz. TTK tabiî ki bu ülkenin kaynağıdır ve Zonguldaklı vatandaşlarımızla, halkımızla hep beraber değerlendireceğimiz bir kaynaktır. TTK&[#]8217;nın zarar etmesine ne benim Zonguldaklı hemşerim sevinir nede ülkedeki bir insanımız sevinir. O nedenle TTK ile ilgili ülkemiz ve Zonguldak adına faydalı bir iş yapmamız lazım. Bu iş bir bütün ve TTK tek taraflı bir konu değildir. O nedenle üretimin arttırılmasında hem Türkiye Taşkömürü Kurumunun hem Zonguldak&[#]8217;ın hem de ülkemizin yararına olan ortak noktayı inşallah yakalarız&[#]8221; yanıtını verdi.

İŞÇİ ALIMINA BAKIYORUZ

Bakan Yıldız, TTK&[#]8217;ya işçi alımı konusunda ise &[#]8220;İşçi alımı konusundan arkadaşlarımız planlamalarını yapıp bize sunacaklar. Performans konusunda da ortak bir noktada buluşmamız gerekiyor. Bu buluşmada söz ettiğim gibi herkesin faydasına olacak bir buluşma olmalıdır. Bana yeni sunulan raporları da inceledikten sonra işçi alımı konusuna bakacağız&[#]8221; açıklamasını yaptı.

DOĞALGAZ GELECEK

Yıldız ayrıca şu konulara değindi: &[#]8220;BOTAŞ olarak biz hazırlıklarımızı yaptık. Doğalgazı getirdik. Tabiî ki özel sektöründe bu manada ihaleye katıldığı tarzda iş yapması lazım. Takip ediyoruz. ÇATES&[#]8217;de hem Zonguldak hem de ülkemiz açısından çok önemlidir. Özelleştirmek demek elden gidiyor demek değildir. Sürdürülebilir bir yapıyı kurmamız lazım. Türkiye&[#]8217;de özelleşen yerlerde çok daha verimli çalışanlarda var. O nedenle ben Türkiye&[#]8217;nin ve Zonguldak&[#]8217;ın kazancından bahsediyorum. Bu kazançta hep beraber mutabık olursak sevinmez miyiz? O nedenle konulara böyle bakmak lazım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi