AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partili yöneticiler ile beraber Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;i ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Milletvekili Özcan Ulupınar, &[#]8220;Biz olayın yaşandığı anda Ankara&[#]8217;daydık. Bu olay hepimizi üzdü. Maalesef canını kaybeden vatandaşlarımız, yaralılarımız vardı, büyük bir acıydı. Zonguldak uzun yıllardır böyle kış görmemişti. Genel Kurulda gündem dışı söz isteyip bu konuyu gündeme getirdim. Sizinle ve Vali bey ile görüştük, AFAD&[#]8217;dan 722 bin TL talepte bulunulmuş. AFAD yetkilileri, olayın doğal afet olmadığını söylediler. Biz de can kaybı, yaralılar, mağdur olan esnaflar, enkaz çalışmalarının olduğunu söyledik. Bu konuda ısrarlı görüşlerimizle, AFAD yetkililerinin görüşlerini olumluya çevirdik&[#]8221; diye konuştu.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise &[#]8220;Kimsenin başına gelmesini istemediği olaylar maalesef yaşanıyor. Kar yağışları Zonguldak için çok büyük bir handikaptır. Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi yapısından kaynaklanıyor. İki insanı kaybettik bu konuda büyük sıkıntı yaşadım&[#]8221; şeklinde konuştu.
AK Parti heyeti Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun&[#]8217;u makamında ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Heyet, ardından Pazarcılar Odası&[#]8217;nı ziyaret etti. Ulupınar ve beraberindekiler, yaşanan facianın ardından ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Pazar esnafının gece gündüz demeden zor şartlarda çalıştığını ifade eden Ulupınar, esnafın yanında olduklarını söyledi.
Daha sonra Ulupınar ve beraberindekiler olayın olduğu bölgeyi gezerek bilgiler aldı.
Editör: Pusula Gazetesi