Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay ve parti yönetim kurulu üyeleri, KGD&[#]8217;yi ziyaret etti. Ziyarette, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Kongre sonrası yeni yönetime başarılar dileyen MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, &[#]8220;KGD&[#]8217;nin son yapmış olduğu kongresinden sonra seçilmiş olan yeni yönetiminizi kutlamak üzere burada bulunuyoruz. KGD kurulduğundan bu güne sadece gazetecilik-basın adına değil, bunun yanında Zonguldak&[#]8217;a sahip çıkmak Zonguldak&[#]8217;ın kronikleşmiş sorunlarına temas etmek ve bu sorunların çözümü noktasında alternatifler üretilmek üzere hareket etmiş bir dernek olarak dikkat çeken ve başarıya ulaşan bir dernektir. Bu nedenle MHP olarak biz KGD&[#]8217;ye değer veriyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta sorunlar çözülmüyor, çözüm yolları aranmıyor. Çözüm yolları üretmek, teklif etmek üzere bu konularda bilgi alışverişi yapmaya gayret eden kuruluşlar, siyasi partiler sadece eleştirmekle suçlanıyor. Dolayısıyla kimsenin artık yaptığı işten keyif almadığı sanki her şey bir görev gibi addederek görevini tamamlamak üzere hareket ettiği bir yer haline geliyor Zonguldak. MHP olarak bundan üzüntü duyuyoruz. Şehrimiz artık o eski güçlü görüntüsünden tamamen uzaklaştı. Biz bundan fevkalade rahatsızız. Geçtiğimiz günlerde kar nedeniyle pazaryerimizde bir çökme hadisesi yaşandı ve 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. Bu olayda da insanlar çözüm aramak yerine birbirlerini suçladılar. Burada uzay çatının inşaatından ve sonrasında yaşanan sıkıntılarda gerekli tedbirlerin alınmamasından konuşulmuyor, herkes birbirini suçluyor. Tabii ki hiç kimse, başka bir kimsenin ölmesini istemez. Ama Zonguldak bu acıların yaşanacağını bilerek bugünlere geldi. Biz MHP olarak daha evvel yapılan çalışmalar içerisinde meydana gelen ölümlerle ilgili adli makamlara suç duyurusunda bulunduk. Zonguldak&[#]8217;ta artık insana kıymet verilmediğini söyledik, ama Zonguldak tedbir almadan günü devam ettirmekten öteye gidemiyor. Bunun için artık bir şeyler yapılması gerektiğine inanıyorum. KGD&[#]8217;nin de bu tür konulara katkı sağlayabilecek bir kuruluş olduğuna inanıyorum. Bundan sonra artık insanlar birbirini suçlamadan suçlular hesap vermeli, ama bundan sonrada görevlerinin başında kimler varsa onlarda görevlerini layıkıyla yapmalıdır. İktidar partisi de &[#]8216;burası muhalefet partisinin belediyesidir, onlar sınıfta kalmıştır&[#]8217; deyip, işin içinden çekilme yoluna gitmemelidir. Üzerindeki sorumluluğun bilincinde olmalıdırlar. Burada bu sıkıntı olduysa, köy yolarlı da 2 gün ulaşıma açılamadı. Zonguldak&[#]8217;ın bazı bölgelerine tam 5 gün elektrik verilemedi. Bununda mı suçu belediyenindir? Bunun suçu iktidardır. Bu nedenle artık insanlar birbirini suçlamaktan vazgeçmeli. Hem iktidar, hem de muhalefet milletvekillerinin, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi parti il başkanlarının bir araya geleceği bir platform oluşturulmalı. Zonguldak elden gidiyor bunun önü alınmalı&[#]8221; dedi.

Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Başkan Osman Sav da, &[#]8220;Derneğimiz kurulduğundan bu yana hem mesleki, hem de Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözümü noktasında birçok etkinlik yaptı. Tabii ki zaman zaman tıkandığımız yerler oluyor, ama bizler yaşadığımız şehrin güzelleşmesi için elimizden geldiğince katkı vermeye devam edeceğiz. Nazik ziyaretiniz için size ve yönetim kurulunuzdaki arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.

HAMDİ UÇAR&[#]8217;A

&[#]8216;CEK-CAK&[#]8217; ELEŞTİRİSİ

Mustafa Korkutan Zonguldak&[#]8217;ın kan kaybetmeye devam ettiğini belirterek yapılan doğru işlere destek verdiklerini ancak hükümetin yaptığı doğru işlerin de Zonguldak&[#]8217;a doğru dürüst geldiğini göremediklerini söyledi.

Yurt gezilerinde ülke genelinde yapılan yol ve tünelleri gördüklerini belirten Korkutan; &[#]8220;Bunları takdir ediyoruz ancak bu hizmetler da Zonguldak&[#]8217;a ya gelmiyor ya yavaş geliyor&[#]8221; dedi.

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;ın verdiği demeçlerde &[#]8216;Cek-cak demiyoruz&[#]8221; şeklindeki beyanatlarını okuduklarını belirten Korkutan; &[#]8220;Zonguldak bu iktidar döneminde diğer illere kıyasla bakıldığında hak ettiği hizmetleri alamıyor. Zonguldak&[#]8217;ın ömrü gidiyor. Sayın Uçar&[#]8217;ın döneminde cek- cak&[#]8217;larla zaman geçiriyoruz&[#]8221; dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ

İŞGÜZARLIK ETMİŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak&[#]8217;ın Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nin isminin, Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değiştirilmesi yönünde yaptığı kanun değişikliği teklifini de değerlendiren Korkutan; &[#]8220;Buna Zonguldak Milletvekilleri, Zonguldaklılar karar vermeli. Zonguldak isterse böyle bir şey olabilir. CHP&[#]8217;nin Sayın Milletvekili işgüzarlık etmiş&[#]8221; dedi.

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;a ve ülkeye büyük hizmetlerinin olduğuna dikkat çeken Korkutan, bu öneriye siyasi bir bakış açısıyla karşı çıkmanın doğru olmayacağını ancak karar vermesi gerekenin Erdoğan Toprak değil, Zonguldaklıların olması gerektiğini söyledi.

Korkutan, Fransız senatosunun sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis ve para cezası verilmesi yönündeki düzenlemesine tepki göstererek Türkiye&[#]8217;nin aynı şekilde karşılık vermesi gerektiğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi