MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan basın açıklaması düzenleyerek, kongre sürecine girdiklerini ve birlik, beraberlik içerisinde ülkücü yakışır bir kongre yapacakların belirtti. Korkutan, İktidarının 9. yılını doldurduğunu da kaydederek, Zonguldak&[#]8217;ta yapılan her hangi bir yatırımın olmadığını söyledi. Korkutan, düzenlenen basılan açıklamada şunları söyledi; &[#]8220;MHP Olağan Kongre süreci 3 Kasım tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Dolayısıyla 2012 yılında MHP en son Kasım ayı olmak üzerede büyük kurultayını da tamamlamış olacaktır. Kurultaya hazırlık aşaması olarakta ilçelerimizde ve illerimizde kongrelerimizi tamamlamak üzere hazırlıklarımıza başlamış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 15 Ocak Pazar ilk olarak Devrek İlçe kongresi yapacağız. 28 Ocak Cumartesi günüde Çaycuma İlçe Kongremizi tamamlamış olacağız. Böylece Ocak-Şubat-Mart aylarında İlçe Kongrelerimizi tamamlayacağız ondan sonradaki aylar içerisinde Genel Merkezimizin vereceği talimat doğrultusunda Türkiye genelinde İl Kongreleri tamamlayarak partimizi 10. büyük kurultaya hazır hale getirmiş olacağız. MHP 10. kurultaylarını, kongrelerini birlik, beraberlik içerisinde önümüzdeki yerel seçimlere kendisini en iyi hazırlayacak olan teşkilat yapısını hazırlamak üzere hazırlanacaktır. Demokrasinin kurallarının işletileceği ama ülkücü ahlakı ve ülkücü yapının da bozulmayacağı bir kongre sürecini MHP mutlaka kongre sürecinde tamamlayacaktır. Bütün dava arkadaşlarımızın, bütün partililerimizin geniş görüşleri kanaatleri istişareler sonucunda alınmaya çalışılacaktır. Şahsım Ocak ayı sonu itibariyle partili bütün arkadaşlarıma görüşme başlatarak bu kongre döneminin nasıl yaşanması konusundaki görüşlerini almaya ve onlarla istişare etmeye başlayacağım. Ve partimize herhangi bir sebeple olursa olsun partimizin dışında kalmış bütün arkadaşlarımızı da partimiz çatısı altına davet ederek yaşayacağımız 10. olağan kongre sürecini MHP&[#]8217;lilerin, ülkücülerin bir güç birliği yapmaları noktasında Zonguldak&[#]8217;ta tamamlama gayreti içerisinde olacağım. Bu konuda görüşmeyeceğimiz, istişaresine başvurmayacağımız hiçbir arkadaşımız yoktur. 10. kurultay Zonguldak&[#]8217;ta MHP açısından mutlaka birlik ve beraberliğe vesile olacak kongre olacaktır. Ayrılıkların değil birliklerin kongresi olacaktır. Bu kongre sürecimizin Zonguldak&[#]8217;a ve Türkiye&[#]8217;mize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum&[#]8221;

ZONGULDAK&[#]8217;IN SORUNLARI DEVAM ETMEKTEDİR

&[#]8220;Geçtiğimiz Kasım ayı itibariyle iktidarın 9. yılı dolmuş ve 2012 yılına girmemizle birlikte 10. yıldan mevcut iktidar gün almıştır. Bizler sürekli iktidarı eleştirirken karşımızda hiç yapılanları söylemiyorsunuz, devamlı eleştiri halindesiniz şeklinde eleştirilerle çıkıyor. Biz yapılanı alkışlamasını takdir etmesini biliyoruz. Bunları da zaman zaman söylüyoruz. Bu iktidar hiçbir şey yapmadı mı diyenlere yaptıkları şeyler olduğunu da söylüyoruz. Ancak benim MHP İl Başkanı olarak ihtimamım şuydu bu iktidar Türkiye genelinde birşeyler yapıyorsa da Zonguldak bu yaptıklarından hakkını alamamaktadır. Ve ortaya çıkan bugünkü Zonguldak tablosu bunun gerçek olduğunu ortaya koymaktadır. Bugün yıllar önce yapmış olduğumuz basın toplantılarında konuştuğumuz şeylerin aynısını konuşuyoruz hala. Yani hiçbirisi halledilmemiş durumdadır.

Türkiye Taş Kömürü Kurumda (TTK) bir gelişme yoktur. İşçi açıkları hat safhalara varmıştır. Genel Müdürlük, Sendika ve İktidar arasındaki performans sistemi teklifinden doğan anlaşmazlık hale devam etmektedir.

CEK-CAKLARLA ZAMAN GEÇİRDİLER

TTK konusunda işçi açığı konusunda bugün iktidar partisinin bazı yöneticileri bizim Ankara&[#]8217;dan işçi isteyecek yüzümüz yok diyebilmektedirler. Bunu yerel yöneticilerin söyleyebilmesi üzerinde çok düşünülmesi gereken bir olay olarak değerlendiriyorum. Zonguldak&[#]8217;ın yol problemleri ortada. Türkiye&[#]8217;nin neresine giderseniz gidin yol problemlerini 10 yılda çözmüştür. Ancak Zonguldak yol problemlerini henüz halledememiş bir vilayet noktasındadır. Filyos projesinde her seçim döneminde ceklerle caklarla iş yürümektedir. Elimde Zonguldak ile ilgili devletin yaptırım programları var. Filyos Projesinin yapılabilmesi için oraya kazma vurulduğunun iddia edilmesi için öncelikle Filyos Çayı taşkın koruma projesini tamamlanması sonra da oradaki Filyos Köprübaşı Barajı projesinin tamamlanması gerekmektedir. Yatırımlara baktığımda 2011 yılında burada hiçbir harcama görülmemektedir. 2011 yılında Filyos Projesi ile ilgili hiçbir harcama gerçekleşmemiş görülmemektedir.

HAK ETTİĞİMİZİ ALDIĞIMIZ DOĞRU DEĞİL

2012 yılının yatırımlarına da baktığınızda düzgün bir şekilde yatırım yapılabilecek bir ödeneği görmek mümkün değildir. Maddi gerçekleşme yüzde 4 fiziki gerçekleşmede yüzde 3 dolayında gözükmektedir. Bütün bunlar önümüzdeyken Zonguldak ile ilgili iktidardan hak ettiğini Zonguldak&[#]8217;ımızın aldığını söylemek çok yanlıştır. Yol meselelerinde Devrek-Çaycuma-Zonguldak yolunun şuana kadar ancak yüzde 50&[#]8217;si 10 yılda bitirilmiştir. Bu hızla giderse 10 yıl sonra bitirilecek. Türkiye&[#]8217;de birçok yerde yolların bittiğini görüyoruz. Zonguldak&[#]8217;ta bunu görmek mümkün değil. Asfalt hizmetlerinde 2011 yılında yüzde 25 bir gerçekleşme olduğu gözüküyor. Bunlara baktığımız zaman Zonguldak&[#]8217;ta birşeylerin halledildiğini söyleyebilme imkanımız söz konusu değildir.

MİTHATPAŞA TÜNELİ HAYAL Mİ OLDU?

Mithatpaşa tünelinin yapılacağı söylendi, proje hazırlandığı söylendi. Milletvekili ayrı konuştu, İl Başkanı ayrı birşeyler söyledi. Ve ne durumda olduğunu bilmek mümkün değil. 77 yıl önce bu devlet Filyos ve Zonguldak arasında 3764 metre tünel yapmış. Filyos ve Çatalağzı arasında 3 bin 236 metre yol yapılmış. Yani 7 metre tüneli bu devlet 1923&[#]8211;38 arasında gerçekleştirmiş. Şimdi 2 km&[#]8217;lik Mithatpaşa Tünelinin yapılamadığını maalesef üzüntüyle seyrediyoruz. Bütün bunlar ortadayken yol problemleri halledilmemişken, Filyos ile ilgili bir gelişme sağlanılmamışken, limanımız işlevini yitirmişken, TTK&[#]8217; da işçi açıkları hat safhadayken, Zonguldak&[#]8217;ın Türkiye&[#]8217;nin aldıklarından hak ettiğini aldığını söyleyebilmek bize göre büyük bir haksızlıktır. Dikkat edilmesi gereken bir husustur.

ZONGULDAK GÜZÜNÜ KAYBEDİYOR

Zonguldak gücünü yitirmeye başlamıştır. Zonguldak Ankara&[#]8217;da işlerini gördüremez noktaya gelmiştir. Zonguldak&[#]8217;ın lobi faaliyeti Ankara&[#]8217;da yoktur sıfıra inmiştir. Bu iktidar döneminde Zonguldak&[#]8217;ın gücü Ankara&[#]8217;da kaybolmuştur. Böyle devam ederse Zonguldak artık bildiğimiz 2 milletvekili olan vilayetler noktasına doğru hızla ilerleyiş sürecine girecektir. İşçi açıkları devam ettiği sürece TTK&[#]8217;da benim için kırılma noktasına gelmiştir&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi