Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin Cuma günü yapılan Ocak ayı toplantısının ikinci birleşiminde Ak Partili Meclis Üyeleri ile CHP&[#]8217;li meclis üyeleri bu defa İller Bankası&[#]8217;ndan talep edilen 15 milyon liralık para nedeniyle karşı karşıya geldi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, yirmi adet gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri arasında yer alan, Veteriner İşleri Müdürlüğü&[#]8217;nün 2012 yılı hizmet ücret tarifesi değişiklik talebi, Bütçe Komisyonu&[#]8217;ndan geldiği şekliyle kabul edildi. Diğer yandan yine; Mali Hizmetler Müdürlüğü&[#]8217;nün aynı şekilde 2012 yılı gelir tarifesinde yer alan katı atık ücretleri ile ilgili raporu da görüşüldü. Rapor komisyondan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Gündemdeki diğer bir madde olan belediyede sözleşmeli olarak çalışan personelin yeni yıl dolayısıyla ücretlerinin güncellenmesine ilişkin komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin tartışma yaratan maddesi ise mahallelerde yapılacak hizmetlerde kullanılmak için İller Bankası&[#]8217;ndan istenen 15 milyon liralık kredi talebiyle ilgili oldu.

Ak Parti grubu adına söz alan üyeler Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin ekonomik yükünü azaltacak programları uygulamadığını, buna karşın mahallelerde yapılacak hizmetler için 15 milyon gibi bir yük altına girmesinin kamburu büyüteceğini söylediler. Abdullah Karagüzel ve Şendoğan Karataş tarafından verilen muhalefet şerhinde şunlar ifade edildi:

&[#]8220;Yaptığımız değerlendirme talep edilen 15 milyon tutarındaki ( eski parayla 15 trilyon ) İller Bankası&[#]8217;ndan kredi talebi tamamen ciddiyetten uzak ve halkımızı oyalamaya dönük sorumsuz yönetim anlayışının göstergesidir. Şöyle ki önümüze getirilen kredi talebi ve gerekçeleri hiçbir alt yapısı olmayan hesaplaması projesi vb. anlayıştan uzak günü kurtarmaya dönük bir taleptir. Tamamen yılbaşı piyangosu çıkarımı hayali ile meclise getirilmiştir. Aynı zamanda bırakıp kaçan Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217; in denk bütçe yaptım, mali disiplin getirdim, kandırmacasının da ispatıdır. Kaldı ki sürekli uyardığımız kaybolan tespiti yapılamayan tahsil edilemeyen kaynaklarımız konusunda bir çalışma yapılsa bahsi geçen dosyadaki işler rahatlıkla yapılabilir. Belediye Yönetimi performans programı olarak önümüze sunduğu giriş sayfasında ve devamında aynı zamanda bütçenin hayali olduğu konusunda söylemlerimizde haklı çıkmıştır. Belediye Yönetimi böyle bir talebi yapılabilir, gerekçesi de mega bir proje için olabilir. Bu konularla alakalı uyarılarımızı hiçbir zaman dinlememiş ve halkı ve Şehrimizi oyalamaya devam etmiştir. Örneği torba yasasındaki Belediyenin kazanımı konusundaki uyarımızdır. Dolayısıyla bu talebi baştan savmacı ve günü kurtarmacı bir talep olarak gördüğümüzden muhalefet ediyoruz&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi