Ziyarette konuşma yapan Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, “Zonguldak Memur-Sen temsilciliği SP İl Başkanlığı görevine yeni seçilen Sadık Kar’ı ve yönetim kurulunu sendikamızda görmekten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Tabi Saadet Partisi ve Refah Partisi diyince özellikle memurlar, emekliler ve çalışanlar için ilk akla gelen 54. hükümet dönemindeki bu efsane hükümet diye nitelendirilen dönemdeki maaşlardaki artışlardır. Özellikle bugünlerde maaşlara yüzde 3 artı yüzde 3 zamların telaffuz edildiği bir ortamda o dönemdeki artışları görünce gerek emeklilerin gerekse çalışanların o dönemin yöneticilerini bir kez daha hayırla yad ettiğimi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Özellikle vurgulamak istediğimiz bir noktada her ne kadar Cumhurbaşkanımız Veto etse de aklıselim galip gelse de meclisteki vekillerimizin maaş zamları milletin inisiyatifine göre değil kendi inisiyatifine göre hareket tercüman olduğu düşüncesidir. Neden diye soracak olursanız, 15 aydan beri çıkmayan memur toplu sözleşme sendika yasası varken bir ayda iki defa çıkan şike yasası doğrusu bütün milletimizi ve çalışan memur arkadaşlarımızı hayal kırıklığına uğratmıştır. Özellikle hala zam oranının açıklanmamış olması ve toplu sözleşmenin hayata geçirilmemesinin de burukluğunu yaşıyoruz. Yine bu nazik ve nezaketli ziyaretlerinden dolayı da SP heyetini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni seçilen yönetime de bundan sonraki siyasette başarı diliyoruz” dedi.
Ardından konuşma yapan SP İl Başkanı Sadık Kar ise “Yeni seçildiğimizden dolayı bütün sendika ve partileri ziyaret etmeyi düşünüyoruz. İlk olarak memur sene geldik. İnşallah gayretleri boşa çıkarmayacağız. Milli Görüş’ü insanlara tanıtmaya gayret gösteriyoruz. SP, hakkı sahibine iade etmede çok hassas davranarak, 54 Hükümet döneminde yapması gerekenleri yapmıştır. Aramızdaki fark budur. Bu güne kadar bize söylenen ve en çok eleştirildiğimiz taraftır. Hocanın öğrencisi diyorlardı bunun öyle olmadığını defalarca anlatmaya çalışıyorduk ama inandırıcı olamadık. Ama milletvekillerine yapılmış olan zamlar ile ilgili tutumunu bizden ayrı olduklarını gösteriyorlar. Biz iktidardayken hak edene hakkının gereğini verme hassasiyetini gösterirken bu günkü iktidarda yapması gerekeni ortaya koydu. Bunu bu güne kadar eleştirdik. Bunlar milletin hakkı değildir dedik. İnşallah milletimiz de bunu anlayacaktır. Bizim gayretimiz bu, gayret bizden takdir Allah’tan diyoruz. İnşallah hayırlı olacak” şeklinde konuştu.
Daha sonra Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar tarafından SP Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar’a Şeyh Edebali’nin vasiyetnamesi hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi