Çaycuma Belediye, İlçe Tarım, Emniyet ve Vergi Dairesi Müdürlükleri ortaklaşa çalışma yaparak yılbaşı öncesi denetimlerde özellikle pastane, kırmızı ve beyaz et satıcıları, kuruyemiş satan işyerleri mercek altına alınacak. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; Amacımız, Halkımızın daha sağlıklı gıda tüketmesini sağlamaktır” dedi.

Yılbaşı öncesinde özellikle pastane, kırmızı ve beyaz et satıcıları, kuruyemiş satan işyerleri denetlenecek. Gıda denetim ekipleri, bu işyerlerinde ve pazar yerlerinde satışların hangi ortamda yapıldığına bakarak, hijyen kurallarına uyulup, uyulmadığına bakacak. Ayrıca ürünlerin son kullanma tarihi ve üzerinde fiyat etiketlerinin olup olmadığına da bakacak.

İşyerlerinin işyeri açma ruhsatları ile sağlık karnelerinin de kontrol edileceğini belirten Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen; “Halkımızın daha sağlıklı gıda tüketmesi için caba harcıyoruz” diyerek, vatandaşların yılbaşı öncesinde güvenli ve rahat bir şekilde alış veriş yapmalarını amaçladıklarını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi