Ulupınar, yaptığı yazılı açıklamada, 557 üyesi bulunan parlamentoda 55 kişinin katılımıyla kabul edilen yasa tasarısının manidar olduğunu belirtti.
Ciddiyetten yoksun bu durum karşısında öncelikle TBMM´de oluşturulan dostluk grubundan istifa ettiğini anlatan Ulupınar, şunları kaydetti:
´´Fransız Meclisi´nde sözde Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa tasarısının kabul edilmiş olması, Fransa´nın çıkarcı ve iki yüzlü siyasetini gösteriyor. Türkiye´de büyük tepkilere neden olan düzmece tasarının düşünülmeden onaylanması tahmini mümkün olmayan sonuçları da beraberinde getirecektir. Fransa´ya takınılacak tutum ve uygulanacak boykotla ilerleyen günlerde Fransa´nın hangi durumlara düşeceğini hepimiz göreceğiz. Yapacağımız başarılı bir boykot, Fransız hükümetini iyice zor duruma bırakacak ve halkın tepkisini yoğunlaştıracaktır. Artık dünyanın her yerinde diplomasi yapan, gücünü her yerde gösteren bir güçlü bir Türkiye var. Bunu tüm dünya artık kabullendi. Fransa Hükümeti de kabullenecektir.´´
Editör: Pusula Gazetesi