Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cemalettin Çataklı, İl Özel İdaresi´nin tarıma verdiği desteğin devam ettiğini ifade ederek, son olarak proje kapsamında temin edilen meyve fidanlarının, il ve ilçelerimizde yetiştirme kapasitesi, sulama imkanları, arazi ve toprak yapısı açısından uygunluğu teknik elemanlarca kontrol edilen önceden belirlenmiş kişilere dağıtımın yapıldığını belirtti. İl Müdürü Çataklı, “Son yıllarda ülke genelindeki uygulamalara paralel olarak ilimizde de bodur ve yarı bodur meyve fidanı talebinin arttığını, kapama meyve bahçesi tesislerinin kurulmasında artış gözlendi. Bunun en önemli sebeplerinden biri bodur ve yarı bodur meyvecilikte birim alandan alınan verimin daha yüksek olması dolayısı ile sağlanan kazancında yüksek olmasıdır” dedi.
Zonguldak´ta çiftçilerin genelde fındık ve sebze yetiştirme kültürünün yerleşik olduğunu, fındık haricinde kapama meyve bahçesi tesislerinin bodur meyvecilik sayesinde gelişmeye başladığını ifade eden Çataklı, tesislerin teknik elemanların kontrolünde olacağını, çiftçilerin de ihtiyaç halinde il ve ilçe müdürlükleri ile hemen temasa geçmelerini istedi.
Bodur ve kapama meyve bahçesi yetiştiriciliğini teşvik etmek amacı ile İl Özel İdare Bütçesi katkılı olarak uygulanan meyvecilik projesi ile toplam 2 bin 500 adet armut, 3 bin adet kiraz, 4 bin adet elma, bin 250 adet erik olmak üzere toplam 10 bin 750 adet meyve fidanı dağıtımı yapıldığını belirten Çataklı, kiraz fidanlarının tam bodur olup diğerleri yarı bodur olduğunu kaydetti.
Çataklı, projeye İl Özel İdaresi´nden ayrılan kaynağın 89 bin TL olduğunu söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi