TBMM Genel Kurulunda Muharrem İnce ile Özcan Ulupınar arasında yaşanan kavga geceye damgasını vurdu

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da Devrek Belediye Başkanlığı yaptığını anımsatarak, kendisinden önceki CHP´li belediyeden ´damı akan belediye binası´ devraldığını, ancak kendisinin belediye başkanlığı döneminde büyük hizmetler yaptığını söyledi.

"MUHARREM İNCE İŞKEMBEDEN ATMAZ"

Ulupınar´ın konuşmasının ardından sataşma gerekçesiyle kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ´Ulupınar´ın kardeşinin şirketi milli emlak arazisini ´13 liraya almak istiyorum´ diyor, belediye 7 lira değer biçiyor. Kardeşinin şirketi 40 liraya alıyor. Kaymakam diretiyor ve tayini çıkıyor. Belge, tarih, sayı, hepsi elimde. Muharrem İnce işkembeden atmaz, Ziraat Bankasında yanlış olur, İnce´de olmaz´ diye konuştu.

Belgeleri göstererek, ´Bu belgeler sizin değil mi?´ diye soran İnce, ´Milli Emlak´ın arsasını ´7 liraya kardeşim alsın´ diye uğraşacaksın. Yüreği olan Devrek´e gidip belediye meclisinde konuşmaz, gelir burada konuşur. Bu belgeler sahteyse bana dava açtırıp mahkum ettirirsiniz´ dedi.

´BEDELSİZ YERİNE 40 LİRAYA ALDI´

Tekrar söz alan Ulupınar, ´Bu iftira, insaf. Kardeşim, 4 sene önce bedelsiz alma hakkı olduğu halde 40 liraya aldı. Millet daha geçtiğimiz aylarda 38 liraya almıştır. O komisyondaki başkan ben değilim, kaymakamın tayinini çıkaran ben değilim. Benim kardeşim devletle iş yapmamış, devletten kredi almamış; üst düzeyde vergi veren hayırsever bir vatandaş, işadamı. Milletin bedavaya aldığı yeri 40 liraya almış, belge burada´ diye konuştu.

CHP´Lİ VEKİL İÇKİ İÇSİN DİYE 2 POLİSİ SÜRDÜRDÜ

Muharrem İnce´yi geçmişten tanıdığını ifade eden Ulupınar, İnce´nin, ´Devrek´te eski CHP´li bir milletvekilinin arkadaşlarıyla içki içtiği barı, ´saat 01.00 oldu´ diyerek kapanması gerektiği yönünde uyaran 2 polis memurunu, Yalova´lı olan emniyet müdürünü arayarak sürdürdüğünü´ iddia etti.

Bunun üzerine CHP´li İnce, böyle bir olayın doğru olmadığını söyleyerek, ´Bu kadar aşağılık durum böyle olur. Ben adama diyorum ki devletin malını yemeye çalışmışsın, o bana ne diyor? Bu tamamen alçakça, hayasızca bir iftiradır. Bunu ispatlasın, yarın sabah milletvekilliğinden istifa etmeyen alçaktır, Bunu söyleyen de iki kere alçaktır´ dedi.

Editör: Pusula Gazetesi