Balıkçı teknesiyle sabah saatlerinde Karadeniz´e açılan valiler ile milletvekilleri, balıkçılarla denize ağ atarak stres attılar. 100 kasa istavritle Kozlu beldesindeki balıkçı barınağına yanaşan tekneden inen vali ve milletvekilleri, balıkçılara teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Erol Ayyıldız, havanın da güzel olmasını fırsat bilerek sabah saatlerinde denize açılıp, Cumartesi gününü değerlendirdiklerini söyledi. Zonguldak´ın karadan olduğu kadar denizden de güzel gözüktüğünü anlatan Vali Ayyıldız, ´´Kentimizi bir bütün olarak denizden izleme fırsatı bulduk. Niyetimiz balık yakalamaktan çok özel bir gün yaşamaktı. Dolayısıyla misafirlerimiz de memnun oldular. Balıkçıların güzel bir gününü paylaştık´´ dedi.

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Candan da Vali Ayyıldız´ın ev sahiplinde güzel bir hafta sonu geçirdiklerini ifade ederek, ´´Balıkçıların ciddi problemleri var. Bunları da yerinde öğrenme fırsatı bulduk. Onlardan rapor isteyerek TBMM´de bunları takip etme sözü verdik. Balıkçı arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz´´ diye konuştu.

Candan, 100 kasa civarında istavritin avlanmasına ağ atarak yardım ettiklerini, balıkçıların ağlarındaki düzenlemeleri sayesinde de yakalanan küçük balıkların denize geri bırakıldığını kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi