Van&[#]8217;da yaşanan deprem felaketinde evlerini ve yakınlarını kaybeden 56 depremzede, Zonguldak&[#]8217;a geldi. Otobüsle Zonguldak&[#]8217;a gelen aileler, ilk olarak İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu&[#]8217;nda yemek yedi.


Çatalağzı Termik Santrali, Orman Bölge Müdürlüğü ve DSİ&[#]8217;nin misafirhanelerine yerleştirilecek olan depremzedeler, yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Annesi ve çocuklarıyla birlikte Van&[#]8217;dan geldiklerini dile getiren bir anne, &[#]8220;Van&[#]8217;da yaşamak çok zor. Onu birebir yaşamak çok zor. Biz ikinci depremde çok korktuk. Çadırlarda kalıyorduk. Çocuklarımızın eğitimi için buraya geldik. Annem ve iki çocuğumla buradayız&[#]8221; dedi.


Van&[#]8217;dan gelen misafirlerin haberini alır almaz koordinasyona başladıklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Osman Yılmaz ise, &[#]8220;Şu an Anadolu Öğretmen Lisesi Pansiyonu&[#]8217;ndayız. Burada bir yerleştirme planı hazırlayacağız. Üç bölgede değerlendirme yapacağız. DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü ve ÇATES&[#]8217;in misafirhanesinde ağırlayacağız. Yarın görevlendirdiğimiz arkadaşlarla çocukların okullara yerleştirmelerini yapacağız. Bölgelere yakın yerlere çocuklarımızı yerleştireceğiz. Okullara yerleştirilecek çocuklarımıza, rehber öğretmenler, rehberlik bölümü mezunu idareci arkadaşlarımızı görevlendirdik. Ayrıca Sağlık Müdürlüğü Psikologları ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personeli olan sosyal hizmet çalışanları görevlendirildi. Bu ailelerle gün boyu birlikte olacaklar&[#]8221; diye konuştu.


Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ise &[#]8220;Zonguldak Valiliği adına Van&[#]8217;dan gelen ailelerimize elimizden gelen en iyi şekilde fayda ve hizmet sağlayacağız. Vali Erol Ayyıldız da bizimle iki saat önce toplantı yaptı. Depremzede aileler ile ilgili 24 saat boyunca ilgilenecek personelimiz görevlendirildi.


&[#]8220;OKUMAYIP, ANNEME BAKACAĞIM&[#]8221;


Van depreminden ucuz kurtulan Hatun Ateş de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalnızca Kürtçe bilen anne Hatun Ateş&[#]8217;e, kızı Ezgi Ateş yardımcı oldu. Sorularını annesine Kürtçe olarak aktaran Ezgi Ateş, liseyi okumayıp annesine bakacağını söyledi.


Anne Hatun Ateş ise &[#]8220;Biz sadece Allah&[#]8217;tan dua ettik. Deprem anında canımızın durumuna düşmüşüz. Ailemizden kaybettiğimiz yok. Burada olmaktan çok mutluyuz&[#]8221; dedi.

Ortaokulu bitiren ancak liseye gitmeyeceğini söyleyen Ezgi Ateş de &[#]8220;Çadırdaydık hava çok soğuktu. Herkes ne yapacağını bilmiyordu. Çadırdaydık, idare edemiyorduk. Yağmur yağınca çadırlar su içinde oluyordu. Buraya gelmemiz bence çok iyi oldu. Çocuklar çok küçük orada hava soğuk, çadırlarda yaşam olmuyor. Ben okulu bitirdim. Ortaokulu bitirdim lise okumuyorum. Ben liseye gitmeyi düşünmüyorum annem yaşlı ona bakacağım&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi