AK Parti Kozlu beldesi 4. Olağan Kongresi Karaduman Restaurant´ta yapıldı. Kongreye; AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Amelebirliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Kozlu Belediye Başkan Vekili Tahsin Karaarslan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Kongrede divan başkanlığını Elvanpazarcık beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Uzun yaptı. Kongre bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlarken, ardından faaliyet raporu okundu. Ardından protokol konuşmalarına geçilirken, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, kongrenin herkese hayırlı olmasını temenni ederek, &[#]8220;Bende sizin gibi belde başkanın davetiyle sabahın erken saatlerinde kalkarak buraya geldim. Delege seçmek, yönetim seçmek kolay değil. Sizler bir müddet önce delege seçimi yaptınız Zonguldak´a örnek oldunuz. Bu Kozlu´nun birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini gösteriyor. Ben bunun bütün yerlerde olmasını istiyorum. Kozlu bir değişimi yaşıyor. Belki arkadaşlar kendi içlerinde bu değişimi göremeyebilirler veya eleştirmişte olabilir, ama dışarıdan baktığımızda Kozlu gerçekten dönüşüm ve gelişimi yaşıyor. Bu Kozlu´nun önünün aydınlık olacağını gösteriyor&[#]8221; dedi.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de, &[#]8220;Kozlu bizim teşkilata girdiğimiz günden beri çok nemli bir yer. Bir sürü seçimler geçirdik, bunlarda en yoğun Kozlu oldu. O dönemlerde hizmet eden arkadaşlarımız da burada. Tabi ki insanlar partiye bir yerinden başlıyor, bir yerlere geliyor. Bulundukları geldikleri yerlere babasının torpiliyle orda olmuş gibi kabullenmeye başlıyor. Biz yanlış yaptıktan sonra ´Arkadaş siz yanlış yaptınız´ demeyin. Bizi yanlış yapmadan önce uyarın. İl yönetimi, ilçe yönetimi olsun toplantılarda bunu paylaşıyorum. Bu her zaman için geçerli Allah bizi yaptığımız görevlerde saptırmasın. Biz halkımızın vebaliyle buralardayız&[#]8221; diye konuştu.
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman da, &[#]8220;9 Eylül´de bize gelen kongre takvimine göre takvimi işletmeye başladık. Tüm delege seçimlerini şeffaf bir şekilde yaptık. Bunun devamında bugünkü kongreye kadar geldik. Seçilen arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum&[#]8220; dedi.
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar da konuşmasında, &[#]8220;Kozlu belde teşkilatımızın 4. olağan kongremizi nezih bir ortamda yapıyoruz. Bugün aramızda milletvekillerimiz bulunamadı. Oysa Kozlu beldemiz çok büyük. İlçe olan beldemiz aslında. Vekillerimiz Almanya´da daha önce planlanmış olan Zonguldaklılar Derneği´nin programına katıldıkları için buraya gelemediler. Önümüzdeki haftalarda hepsi aramızda olacaklar. Ülke genelindeki politikaları hepiniz çok yakından takip ediyorsunuz. Bu görevi aldığımız günden beri bütün AK Parti olarak hiçbir zaman vatandaşlarımıza karşı mahcup olmadık. Allah bundan sonra da inşallah mahcup etmeyecektir&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardandan başkan adayı ve yönetimi tanıtılırken, başkan adayı Muharrem Karakuş, kendisini tanıtıcı konuşma yaptı. Karakuş, &[#]8220;2002 yılında belde yönetim kurulu üyesi olarak görevime başladım. Belde sekreterliği, halkla ilişkiler başkanlığı, belde teşkilat başkanlığı, belde siyasi işler başkanlığı görevlerinde bulundum. 2004 yerel seçimlerinde seçim koordinasyon başkan yardımcılığı, ondan sonraki seçimlere seçim koordinasyon başkanlığı görevinde bulundum. Partimizi beldemizde en iyi yerlere taşımak için edindiğim bilgi tecrübe ve deneyimi AK Parti belde Başkanı olarak kullanmak için aday oldum&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi