Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Almanya İş Gezisi programı dahilinde Almanya&[#]8217;da çeşitli firmalarla görüşmek ve toplantılara katılmak üzere Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Köktürk, Yönetim Kurulu Üyesi Nusret Yakıcı, Meclis Üyesi Abdul Vahap Sürül, Meclis Üyesi Mehmet Ter, Genel Sekreter Alper Püren, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Acar ve beraberlerindeki Çaycumalı işadamlarından oluşan 16 kişilik heyet Almanya&[#]8217;ya gitti.


8 - 22 Kasım tarihlerini kapsayan iş gezisi dahilinde Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası heyeti Düsseldorf, Köln, Gelsenkirchen şehirlerinde işletmeler ile ikili görüşmeler, sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri, Türk &[#]8211; Alman Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nda toplantı ve Medica 2011 Fuarına ziyaret gerçekleştirecek. Gezi esnasında Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın da üyesi olduğu Türk &[#]8211; Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) ile bağlantıların geliştirilmesi ve TD-IHK üyeleri arasında temas kurma ve işbirliği oluşumlarına olanak sağlamak amacı ile çalışmalar, katılımcıların yatırım yapabilecekleri alanlarda işbirliği yapabilecekleri olası partner ve hizmet alabilecekleri kişilerin seçilmesi konuları, Almanya&[#]8217;daki teşvik ve yatırım imkanları hakkında güncel bilgiler, sektörlerdeki trendleri araştırarak iş alanlarındaki imkânlar konusunda bilgi hazırlamak, işbirliklerini ve ortaklıkları geliştirmek, yatırım konularında yeni teknolojiler ve makinelerin temini ile ilgili bilgilerin edinilmesi amaçlanıyor.


Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık gezi ile ilgili olarak şunları söyledi: &[#]8220;Her fırsatta bölgemizin gelişmesi için gelişmeleri yakından takip etmek ve yurtdışı ile ticari bağlantılar geliştirebilmek amacıyla bu tip gezilerin düzenlenmesinin gerekliliğini dile getirmekte idik. Bölge dışına, ülke dışına çıkmak her şeyden önce insanın ufkunun da genişlemesine, daha büyük düşünmesine fırsat vermektedir. Kendi iş programımın yoğunluğu nedeniyle bu seferlik eşlik edemediğim bu gezi ile arkadaşlarımız Almanya&[#]8217;daki olanakları yerinde görüp bölgemizde yatırıma dönüştürmek konusunda önemli fırsatları da bizlere aktaracaklardır. İlerleyen zamanlar da daha geniş katılımlarla, kapsamlı yurtdışı gezilerimizi devam ettirmek amacındayız. Çaycumalı işadamlarının Almanya&[#]8217;daki görüşmelerinin ve ziyaretlerin hayırlı olmasını dilerim. Dönüşlerinde bizlere çok yararlı olacaklarına inanıyorum.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi