Atatürk Kültür Merkezi Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, CHP 22. Dönem Zonguldak milletvekili Harun Akın, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Karaman belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, CHP Belediye Başkan adayı İsmail Eşref, CHP İl Başkanı Osman Yayla, MHP Belediye Başkan adayı Selahattin Gülay, MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, MHP Merkez İlçe Başkanı Hamdi Ayan, HYP Belediye Başkan adayı Metin Koçaklı, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Esnaf Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, ESKKK Karabük Başkanı Atilla Aygün, ESKKK Bartın Başkanı Sayın Ersöz, ESKKK Çaycuma Başkanı Hayri Kandemir, Halk Bankası Zonguldak Şube Müdürü Metin Koçer, Şoförler Odası Başkan Vekili Köksal Bahar, Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Marangozlar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurrahmanoğlu, Belediye-İş Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Alparslan Küçük, Beycuma eski Belediye Başkanı İlker Karaoğlu ve çok sayıda dernek, oda temsilcileri ile esnaf ve sanatkarlar katıldı.





Divan Başkanlığını Mehmet Azman&[#]8217;ın yaptığı kurulda konuşan Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Özdemir, Kooperatifin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Özdemir, &[#]8220;Yaşanan kriz ortamı nedeni ile esnafımız hakikaten zor günler yaşamaktadır. Devletimiz elinden gelen gayreti göstermektedir. Ancak bu da yeterli olmamaktadır. Bugün işsizlik fonunda 40 katrilyon lira para bulunmaktadır. Bu paranın hiç değilse bir kısmını reel ekonomiye kazandırılması için tıpkı tarım kesiminde olduğu gibi esnaf ve sanatkarlara da destekleme yapılması, faizsiz kredi olarak dağıtılması gerekmektedir. Biz devletimizden, hükümetimizden bunu istiyoruz.&[#]8221; dedi. Halk Bankası Zonguldak Şube Müdürü Metin Koçer, ekonomik krizlerin ilk kez olmadığını, geçmişte de yaşandığını hatırlatarak, hiçbir kimsenin moralini bozmaması gerektiğini, morallerin yüksek tutulmasını istedi. Esnaf Odası Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ise, Sakarya&[#]8217;da yapılan toplantının bir değerlendirmesini yaparak, Cansuyu Kredisi ve Sicil Affı konularında Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan&[#]8217;ıdan büyük destek gördüklerini söyledi. Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da yaptığı konuşmada, Zonguldak&[#]8217;ın yüzde 80&[#]8217;inin hazine arazisi üzerinde oluştuğunu, bunun için geçtiğimiz yıl bir çalışma yaparak tapu dağıttıklarını belirterek, sanayici, esnaf ve sanatkarların önünü açacak arsa konusunda Zonguldak&[#]8217;ın yetersiz olduğunu, bu konuda yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmak için arsa yaratmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Türkiye&[#]8217;nin bugünkü fotoğrafı ile 2002 öncesi fotoğraflarının ortada olduğunu söyledi. Milletvekili Erdoğan, Ak Parti hükümetinin yatırım ve istihdam konularında önemli projeleri hayata geçirildiğini belirtirken TTK ve Erdemir olmak üzere Zonguldak&[#]8217;ta birçok kamu kurum ve kuruluşlara destek verdiklerini söyledi. Erdoğan, Türkiye&[#]8217;nin marka üreten bir ülke olması gerektiğini vurguladı. Konuşmaların ardından Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Denetleme kurulu seçimi yapıldı. Açık oylama ile yapılan seçimde Denetleme Kurulu&[#]8217;na Salih Kurt, Cevdet Turan ve Ahmet Kılıç seçildi.
Genel Kurul&[#]8217;da ayrıca mesleklerinde 30 yılını dolduranlar plaketle ödüllendirildi.
Editör: Pusula Gazetesi