MHP&[#]8217;nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Selahattin Gülay, seçim çalışmaları nedeniyle gittiği Ontemmuz mahallesinde yoğun ilgi gördü. Kahvede halka seslenen Gülay, kendisine CHP ve SHP&[#]8217;nin ortak belediye başkanı adayı olması teklifini geri çevirdiği söyledi.
MHp Zonguldak Belediye Başkanı Selahattin Gülay, MHP Zonguldak Merkez ilçe Başkanı Hamdi Ayan ve parti üyelerinden Saruhan Çınar ile birlikte, seçim çalışmaları çerçevesinde Ontemmuz mahallesine gitti. Partili partisiz, insanların yoğun ilgi gösterdiği Selahattin Gülay, insanlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi. MHP Merkez ilçe Başkanı Hamdi Ayan yaptığı konuşmada, Zonguldak&[#]8217;ta iyi giden bir şeyler varsa kendilerine oy verilmemesini istedi. Yapılan araştırma ve anketlerde isminin ön plana çıkması nedeniyle Selahattin Gülay&[#]8217;a adaylık teklif ettiklerini anlatan Ayan, &[#]8220;Adayımız, belediye başkanı olmadan mahallelere hizmetler götürmüşse, birde belediye başkanı olduğunda neler yapabileceğini düşünemiyoruz. 29 Mart 2009&[#]8217;daki yerel seçimlerde verilecek sınavla Zonguldak halkı kötü gidişi durdurabilir. Adayımız, alnına kara leke sürülmemiş, temiz biri. Zonguldak&[#]8217;ta iyi giden bir şeyler varsa siz takdir edin. Zonguldak&[#]8217;ta düzelme varsa bize oy vermeyin. Ama görüyoruz ki, Zonguldak köye döndü. Kızdığımız bir çok nokta var. Sizde böyle düşünüyorsanız, gelin adayımızı destekleyin. Bugüne kadar esnaf bir yerel yönetici çıkmadı. Zonguldak tüccar gözüyle hizmet görmedi&[#]8221; dedi.
Kahvede konuşma yapan Gülay, Zonguldak&[#]8217;ın durumunu ve yapacaklarını anlattı. Hayata geçirmesi çok da zor olmayan 2 proje ile birlikte 10 bine ulaşan kişiye iş istihdamı sunacağını belirten Gülay, kendisine CHP ile SHP&[#]8217;nin ortak belediye başkanı olarak teklif aldığı ve kabul etmediğini kaydetti. Ak Partili Belediye Başkan adayı ve mevcut başkan Secaattin Gonca ile CHP&[#]8217;li aday ve eski Belediye Başkanı İsmail Eşref&[#]8217;e yüklenen Gülay, &[#]8220;ben insanları ve diğer adayları kötüleyerek bir yere gelineceğine inanmam. Ama tarihimiz ders ve ibret almak için önemlidir. Tarihimizi unutmamamız gerekir. Rüşvet alınmıyor, ticari ilişkilerinde yoksa belediye başkanlığı görevini yapmak çok zordur. Sadece dürüstlük yetmiyor. Dürüstlük, fazlalık değil, olması gereken bir şeydir. Sorun ve çözümleri bilen benim bir elimin parmakları kadar insan yok. Aksi olsaydı, bugün Eşref ve Gonca halen daha aday olmazdı. CHP gibi büyük bir parti, belediye başkanlığı görevi döneminde gerçekten başarısız olmuş bir kişiyi yeniden aday gösteriyor, Ak parti&[#]8217;de maaş ödemeyi başarı sayan bir adayı yeniden gösteriyor.
Seçmenlerden sadece şehrin sakini değil, şehrin sahibi de olmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.

&[#]8220;MHP&[#]8217;Lİ OLMAK ZORUMA GİTMİYOR&[#]8221;
CHP VE SHP&[#]8217;nin ortak belediye başkan adayı olması teklifini aldığını söyleyen Gülay, hemen verdiği cevapta teklifi kabul etmediğini kaydetti. MHP&[#]8217;de olmaktan mutlu olduğunu ve MHP&[#]8217;nin adayı olmanın zoruna gitmediğini vurgulayan Gülay, &[#]8220;CHP ve SHP&[#]8217;nin ortak belediye başkan adaylığı teklif edildi. Düşündüm, hemen yemekte cevabını verdim. Teklifi kabul etmedim. MHP&[#]8217;den de teklif geldi. Nereye seçildimse göreve geldimse siz halkın getirdiğini düşündüm. MHP&[#]8217;yi kıramadım ve aday oldum. Milliyetçi muhafazakar insanım. MHP&[#]8217;ye aday olmak zoruma gitmedi. MHP&[#]8217;de milletini ve devletini seven insanlar var. MHP&[#]8217;nin adayı olmaktan mutluyum&[#]8221; diye konuştu.
Kendisine &[#]8220;Seçilebilir miyiz?&[#]8221; diye soruların da geldiğini ifade eden Gülay, şöyle devam etti:
&[#]8220; Yaklaşık 90 ev ve kahve toplantsı gerçekleştirdik. Toplantılarda ulaştığımız insan sayısı 8-9 bine ulaştı. Her toplantıda en az 40-50 kişiye hitap ettik.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi