Van´ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremden sonra başlatılan arama kurtarma çalışmalarında Zonguldaklı Maden İşçileri´nin çabasıyla hamle anne ile iki çocuğu kurtarıldı.

Maden İşçileri ve Sivil Savunma Ekipleri sevinci birlikte yaşadı.

Maden işçileri şu saatlerde 4 farklı noktada meydana gelen ve hala canlı insanların olduğu enkazlarda çalışıyor.


İlçenin birçok farklı bölgede devam eden arama ve kurtarma çalışmaları kapsamında bu gün hamile bir anne ve 2 çocuğu 35 saat aradan sonra kurtarıldı.


Erciş´te depremin etkisi ile yıkılan binaların enkazından mahsur kalan vatandaşlar jandarma ve sivil savunma ekiplerin çalışması sonucu kurtarılmaya devam ediyor.


Yurt kur Van Bölge Müdürlüğü Erciş yurt Müdürlüğü karşısında bulunan Erciş tedaş lojmanları enkazında depremin meydana geldiği saatten itibaren 35 saat sonra yaralı olarak hamile olan anne Derya kızı elif ve oğlu Özer Coşkun kurtarılırken eşi Onur coşkundan haber alınamadı.


Anne ve çocukları kurtaran maden işçileri ile sivil savunma ekipleri mutluluklarını alkışlarla dile getirdiler. Coşkun ailesinin yakınları enkaz bölgesine akın ederek sedye ile ambulansa bindirilirken görmek istedikleri için izdiham yaşandı.


Anne Derya Coşkun´un abisi Kemal İzgi eniştesinin halen ulaşılamadığını ama ablası ve 2 yeğenin kurtarıldığını belirterek "Ablam ve eniştemlere deprem olduğu günde beri ulaşmaya çalışıyorduk.


Bu gün yapılan çalışmalar sonucu sesleri geldiği öğrenildi. Bunun üzerine çalışmalar sesin geldiği bölgeye yoğunlaştırıldı. Yapılan kazı çalışmaları sonucu ablam ve 2 çocuğu kurtarıldı. Çok mutluyuz inşallah Onur´da bir an önce sağ salim kurtarılır."dedi.
Editör: Pusula Gazetesi