12. Dönem Başbakanlık Uzman Yardımcıları&[#]8217;nın 24-28 Ekim 2011 tarihleri arasında Zonguldak&[#]8217;ta yapacağı inceleme gezileri kapsamında Valilik Toplantı Salonu&[#]8217;nda brifing aldı. İnceleme gezisine katılan Başbakanlık Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Karaman, Zonguldak&[#]8217;ı tanımak için böyle bir program organize ettiklerini ifade ederek şöyle dedi:
&[#]8220;Başbakanlık uzman Yardımcılarının taşra eğitimi kapsamında inceleme gezisi düzenlemiş bulunmaktayız. Terör saldırıları ve Van&[#]8217;da yaşanan deprem nedeniyle hüzünlü bir güne başladık. Ölenlere Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. Yaralıların da kısa sürede şifa bulmasını diliyorum. Başbakanlık Uzman Yardımcıları Başbakanlık Merkez Teşkilatı&[#]8217;nda istihdam edilen Başbakanlık Kariyer Meslek Grubu diyebileceğimiz personel yapısı, arkadaşlarımız ülkemizin önde gelen üniversitelerinden mezundur. Kendilerini merkez teşkilatında istihdam ediyoruz. Ancak taşra teşkilatını yerinde incelemek orada yürütecekleri çalışmalar açısından oldukça yararlı olacağını düşündük. Bu çerçevede Valimizin himayesinde böyle bir programı hazırlamış ve gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Programın yararlı olacağını umuyoruz. İl, ilçe ve hatta belde belediyesini ziyaret edecek bir program var. Özel ve kamu yatırımlarını yerinde incelemeyi düşünüyoruz.&[#]8221;
Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Defterdarlık, Sağlık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen slaytlarla brifing alacak olan heyet, Kdz. Ereğli ilçesinde de ziyaretlerde bulunacak.
Toplantıda konuşan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise program hakkında şöyle dedi:
&[#]8220;Zonguldak, Türkiye&[#]8217;ye lokomotif olmuş, insan gücünün çok olduğu ilimizdir. Söylenmesi gereken Ankara&[#]8217;da kanun çalışmalarının içerisinde bulunacak sizler, mevzuat hazırlama aşamasında, başbakanlık gibi Türkiye&[#]8217;nin lider teşkilatın içinde çalışacak olan sizlerin zonguldakta bir anlamda taşrada bulunması açısından bilgi ve birikim edinilmesi açısından bu anlamda Zonguldak ziyaretiniz bizim içinde önemlidir. Bir haftalık gezi programında gerekli bilgiyi öğrenirsiniz. Zonguldak&[#]8217;ı belki bizim istediğimiz şekilde bir haftada tanıyamazsınız ama tecrübe oluşturabilecek gerekli bilgi, birikim ve donanıma sahip olacağınıza inanıyorum.&[#]8221;
Başbakanlık Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Karaman, ziyaretin anısına Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız´a plaket takdim etti.
Editör: Pusula Gazetesi