Sağlık Bakanlığı&[#]8217;nın &[#]8220;Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelikleri&[#]8221; doğrultusunda Zonguldak Ağız ve Dış Sağlığı Merkezi&[#]8217;nin bahçesinde yangın tatbikatı düzenlendi. Yangın ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konusunda İl Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysal ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Şube Müdürü Dr. Esra Ketenci&[#]8217;nin de bulunduğu tatbikatta Öz Alevsan Eğitim Uzmanı Hamdi Karaçam tarafından yangın söndürme konusunda bilgiler verildi.
Tatbikatta, deney kazanı içinde ateş yakılarak çalışanlara yangın söndürme cihazları ile ateşin söndürülmesi işlemi yapıldı. Tatbikatla, herhangi bir yangın başlangıcında cihazların piminin çekilerek tereddüt etmeden yangına müdahale etmenin önemi gösterildi.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Emre Erbaycu ise &[#]8220;Bu seneki yangın tatbikatını hep birlikte gerçekleştirdik. Bakanlığımızın yönetmelikleri gereği belirli periyotlarla bunu yapmamız gerekiyor. Yangın bizim için de çok önemlidir. Bu işin ciddiyetinde ve bilincindeyiz. Düzenli olarak bu tatbikatları yapıyoruz. Tatbikat gayet güzel geçti bir sorun da olmadı&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi