Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı ve Pusula Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz, Pusula Gazetesi İmtiyaz sahibi Ali Rıza Tığ, Yazı İşleri Müdürü Murat Barutçu, Haber Müdürü İlknur Yılmaz, Sayfa editörü Bayram Tomakin, muhabir Özlem Bıçak Türkiye Gazeteciler Cemiyeti&8217;ne kabul edildiler. Tığ&8217;ın rozetini TGC Başkanı Orhan Erinç, Öksüz&8217;ün rozetini ise önceki başkanlardan Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli taktı. TGC başkanı Orhan Erinç&8217;e teşekkür eden KGD Başkanı Öksüz şartları uyan gazetecileri TGC&8217;ye üye olmaya davet etti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Lokali&8217;nde düzenlenen 2009&8217;un ilk &8220;Geleneksel Ayın Son Pazartesi Yemeği&8221;nde TGC&8217;ye yeni üye olan gazetecilere rozetleri törenle verildi. Yemekte konuşan TGC Başkanı Orhan Erinç, bir dönem TGC Onur Kurulu üyeliği yapan gazeteci yazar Orhan Duru&8217;nun vefatından ve Gümüşhane&8217;nin Torul ilçesi Zigana Dağı bölgesinde 11 dağcının çığ altında kalarak yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Ekonomik kriz nedeniyle medyada yaşanan sıkıntılara da değinen Erinç, şunları söyledi: &8220;Bu krizde, öncekilere nazaran biraz ders alınmış olduğunu görüyoruz. Çünkü yayın organları tasarrufa başka alanlarda başlamış durumdalar. O açıdan 1999 ve 2001&8217;deki krizler ölçeğinde bir işsizlik şu ana kadar söz konusu olmadı. Ama elbette işlerini kaybeden meslektaşlarımız var. Onlar içinde TGC olarak yapabileceklerimizi yapmaya çalışıyoruz.&8221;


Ardından TGC Yönetim Kurulu üyesi Orhan Ayhan&8217;ın sunuculuğunda rozet törenine geçildi. Rozetlerini alan gazetecilerin isimleri şöyle:


Zonguldak Pusula gazetesinin sahibi Ali Rıza Tığ ve genel yayın yönetmeni Yaşar Atilla Öksüz, Radyo Televizyon Üst Kurulu&8217;ndan (RTÜK) Hülya Yaylacık, Gülen Önal ve Hasan Şahin, Tekirdağ Çerkezköy gazetesinden Tanyel Yımaz, Apoyevmatini gazetesinin sahibi Mihail Vasiladis, Doğan Haber Ajansı&8217;ndan (DHA) Mehmet Şefik Dinç, emekli gazeteci Baha Oral, NTV&8217;den Nermin Örkmez ve Gökmen Örkmez, TRT&8217;den Adnan Atilla, Aksiyon dergisinden Emin Akdağ, Ciner gazetesinden Sanlı Ergin ve Nilay Örnek


Yeni üyelere rozetlerini TGC Başkanı Orhan Erinç, Başkan Yardımcısı Turgay Olcayto, Başkan Vekili Vahap Munyar, Genel Sekreter Celal Toprak, Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Atay, Yönetim Kurulu üyeleri Gülseren Güver ve Doğan Satmış, TGC önceki başkanlarından Nail Güreli, Balotaj Kurulu üyesi Bekir Aydın, Denetim Kurulu üyesi Ahmet Özdemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Namoğlu, İstanbul Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nazır Şentürk taktı.


Rozetlerini alan yeni üyeler daha sonra birlikte anı fotoğrafı çektirdiler.


TGC&8217;ye üye olan fakat mazeretlerinden dolayı rozet törene katılamayan gazeteciler ise şöyle: Ciner gazetesinden Serdar Ali Çeliker ve Emre Ergül, RTÜK M. Yalçın Yılmaz ve Ömer Ayan, Milli gazeteden Mehmet Baydemir, Batman Çağdaş gazetesinden Arif Arslan, Zonguldak Pusula gazetesinden Bayram Tomakin, Murat Barutçu, İlknur Yılmaz ve Özlem Bıçak, Akşam gazetesinden İlhami Davutoğlu, TRT&8217;den Ercan Demir, Dünya gazetesinden Hamide Hangül, Milliyet gazetesinden Nilay Örnek ile CNBC-e&8217;den Ersan Karaoğlu.


Öksüz: Şartları uyan arkadaşlarımız üye olsun


Ödül töreni hakkında bilgi veren Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Atilla Öksüz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti&8217;nin Zonguldak&8217;a olan ilgisini çok önemsediklerini belirterek; &8220;Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile ilişkilerimiz Karaelmas Gazeteciler Derneği sayesinde başladı. Yaklaşık altı yıldır devam eden diyaloglar sonunda KGD ve üye gazeteciler olarak büyük destekler gördük. TGC Zonguldak temsilcimiz Sayın Osman Sav, TGC&8217;ye üyelik konusunda bizleri ve bir çok arkadaşımızı teşvik etti. Zonguldak&8217;ta görev yapan, sarı basın kartı almış ya da müracaat etmiş arkadaşlarımızın TGC&8217;ye üyelik hakkı bulunuyor. Devletin ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti&8217;nin gazetecilik kriterleri içinde saydığı kişilerin üye olabildiği bu ailenin içinde olmaktan mutluyuz. Şartları uyan arkadaşlarımızın üyeliği, şartları uymayan arkadaşlarımızın izlemeleri gereken yol konusunda bilgilenmeleri için Karaelmas Gazeteciler Derneği&8217;ne müracaatları yeterlidir. İl temsilcimiz Sayın Osman Sav&8217;dan bu konuda gerekli destek ve yardımı alabilirler. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın Orhan Erinç ve tüm yönetim kuruluna Zonguldaklı dostlarımız adına teşekkür ediyorum&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi