Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Karabük İl Başkanlığı´nın düzenlediği yemeğe katıldı.


Yemeğe partinin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Amiri Adnan Keskin ve bazı parti üst düzey yöneticileri ile milletvekillerinin yanı sıra Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da katıldı. Başkan Posbıyık´a dört belediye Meclis Üyesi eşlik etti. Karabük İl Örgütü tarafından organize edilen yemeğe özel olarak davet edilen isimlerden biri olan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık ve beraberindekiler salon kapısında karşılandılar ve gece boyunca ilgi odağı oldular.


Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Örgütü tarafından düzenlenen dayanışma yemeğinde, parti örgütüne katkı sağlamak amacıyla açık artırma düzenlendi. Bir Atatürk heykelciğinin hediye edildiği açık artırma sonunda ortaya konan hediyeyi, en yüksek yardımı yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık kazanınca, salonda büyük alkış koptu. Takdim edilen hediyeyi almak üzere sahneye davet edilen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, davetlilere hitaben bir konuşma yaptı. Partilileri biraz daha yürekli olmaları konusunda uyaran Belediye Başkanı Halil Posbıyık, &[#]8220;İyice sindik; hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Ben bir belediye başkanı olarak, alanım olmayan konularda dahi mücadele ediyor, saldırıya uğruyorum. Sürekli mahkemelere çıkıyorum. Atatürk´ün nutkunu sık sık okumanızı istirham ediyorum. Çevrenizdeki insanlara da bu nutku okutmanızı istiyorum. Gaflet ve dalalet içinde olmamamız lazım. Ülke elden gidiyor. Önemli olan bizler değiliz. Arkamızdan gelen çocuklarımız ve torunlarımıza iyi bir Karabük, iyi bir ülke bırakmak istiyorsak daha yürekli olmamız lazım&[#]8221; dedi.


Başkan Posbıyık konuşmasının ardından, açık artırmada en çok yardımı yapmasından dolayı kendisine takdim edilen Atatürk heykelciğini, Karabük Atatürk´ü Sevenler Derneği´ne hediye etti. Başkan Posbıyık´ın bu jesti büyük alkış topladı.



KARDEMİR ZİYARETİNDE ERDEMİR KONUŞULDU


Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karabük Demir Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel´i ziyaret etti.


Karadeniz Ereğli´yi diğer bölge kentlerinden farklı kılan temel nedenlerin başında ERDEMİR´in geldiğine dikkat çeken Demirel, &[#]8220;Ereğli´nin bir önemli yönü, ERDEMİR´in birçok insanı dünyaya yönlendiriyor olması. O insanlar Ereğli´ye farklı görüşlerle geliyorlar. Bunların hepsi de halka bir şekilde yansıyor. Mesela yurt dışında çalışan işçiler de döndükleri zaman Anadolu´ya farkında olmadan Avrupa´nın yaşam stillerini getirmişlerdir. ERDEMİR aynı zamanda ilçedeki toplumu dışarıya da açıyor&[#]8221; dedi.


KARDEMİR Genel Müdürü Demirel´i dikkatle dinleyen ve Karabük´te yakalanan bu ivmeden mutlu olduğunu ifade eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise, KARDEMİR ile Karabük Belediyesi arasındaki uyumun ERDEMİR´de yaşanmadığına dikkat çekti. Posbıyık, &[#]8220;Biz sizin gibi bir uyum içinde değiliz; ne yazık ki olamıyoruz. Bu uyumsuzlukta sendikanın Ereğli şubesinin çok büyük etkisi var. Çünkü kapı arkalarında Ereğli´yi mutlaka bir kavga ortamına çekmek için mücadele veriyorlar. Şube yönetimi ERDEMİR Genel Müdürü´nü de yönetiyor. Böyle olunca da Oğuz Özgen yanlış işler yapmaya başladı&[#]8221; dedi.


Başkan Posbıyık, kendisine Karabük´ten de çok telefon geldiğini ve ERDEMİR´deki yetkili sendikanın Karabük Temsilciliği´nin bu kentte de önemli yanlışlar içersinde olduğundan bahsettiklerini söyledi.



&[#]8220;SİZİNLE MUHTAP OLMAK, HALKLA MUHATAP OLMAKTIR&[#]8221;


Karadeniz Ereğli´deki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten KARDEMİR A.Ş. Genel Müdürü Fadıl Demirel de şunları söyledi:


&[#]8220;Burada unutulmaması gereken bir nokta var. Siz belediye başkanı olarak kendi adınıza hareket etmiyorsunuz. Dolayısıyla da sizinle muhatap olmak, tek başına Halil Posbıyık ile muhatap olmak anlamına gelmiyor. Siz halkı temsil ediyorsunuz. Hal böyle iken de kentinizde faaliyet gösteren küçük-büyük her fabrika, her kuruluş, her işletme sizi, dolayısıyla da kent halkını karşısına almamalı ve belediye ile uyum içerisinde olmalıdır. Biz Karabük´te buna titizlikle riayet ediyoruz. Bazı yatırımlarımızı belediye ile birlikte yaptığımız gibi halkla iç içe yaşıyoruz. Halktan kopuk olmamaya özen gösteriyoruz. Çünkü halk bizim sosyal paydaşlarımızdan biri. Biz, sosyal paydaşlarımızdan biri olan halkı karşımıza almaktan imtina ediyoruz.&[#]8221;



&[#]8220;SIKINTININ TEMELİNDE SENDİKA VAR&[#]8221;


Fadıl Demirel´in yorumlarını dikkatle dinleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, ERDEMİR´in içinde bulunduğu çıkmazın temelinde şirkette yetkili olan sendikanın şube yönetiminin yer aldığını vurgulayarak, &[#]8220;Resmen fabrika içinde politika yapmaya başladılar. Son genel seçimlerde de CHP´ye oy vermesinler, diye işçilerin üzerinde baskı oluşturmak istediler. Ama bugün daha büyük bir tehlike yaşıyoruz. Ben ERDEMİR´den bin 500 kişi atılacağını biliyorum. Neticede özel şirkettir, istese iki bin kişi de atabilir; buna saygı duyuyorum. Ama ben de bir dava adamıyım. Ben istiyorum ki özellikle İdare Meclisi Başkanı Fatih Tar ortaya çıksın ve ´biz bin 500 kişiyi işten atmayacağız´ desin. Ben de kendilerinden özür dilemeye razıyım. Geçenlerde Ereğli´ye Fatih Tar´ı getirdiler. Biz iki seneden beri Fatih Tar´ı Ereğli´de görmüyorduk. Buna rağmen Deniz Ticaret Odası´na gitti Tar, ardından ESTAŞ´a gitti. Ama belediyeye gelmediler. Sanki muhalefet gibi görüyorlar bizi&[#]8221; dedi.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi