Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Spor Toto 3. Lig´de mücadele eden Kilimli Belediyespor´un maçlarını oynayacağı Ahmet Şerifoğlu Stadı´da incelemelerde bulunarak, federasyonun istemiş olduğu yeni kriterlere uygun hale getirilmesi için çalışmaları sürekli takip ediyor. Başkan Özdemir, &[#]8220;Profesyonel 3. ligde mücadele eden Kilimli Belediyespor´un sahası olan Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı´nın yaklaşık yüzde 90-95´i tamamlandı. Saha çevresi, tel örgüleri, tribünleri, turnikeleri, skorboardları, kapıları, tuvaletleri, şeref tribününden, futbolcu ve hakem soyunma odalarına kadar tüm çalışmalar, tamamlanmış durumdadır. Federasyon yetkililerinin kriterleri doğrultusunda, bu çalışmalar yapılmaktadır. Bizden, saha çevresine tel örgülerin çekilmesi istenmişti. Maçların başlamasına 15 gün kala (doğu cephesine) liman tarafındaki kale arkasına yaklaşık 110 metre uzunluğunda 10 metre yüksekliğinde bir duvar yapılması gerektiğini söylediler. Biz de seferber olduk. Yaklaşık yüzde 90-95´i tamamlanmış olan stadın, kriterlere uygun hale getirilmesi için gece gündüz çalışıp, İskenderunspor maçına yetiştirmek için tüm olanaklarımızı seferber ediyoruz. Kilimli Belediyespor taraftarının hiçbir şekilde kuşkusu olmasın. Bu kadar çalışmamayı yapıp, bu hale getiren belediyemiz ve gençlik il müdürlüğümüz, geriye kalan yüzde 5-10´luk çalışmayı da tamamlayacaktır. Duvarın betonlanması, yaklaşık bir hafta içinde bitirilecektir. Taraftar ve engelli tuvaletleri, şeref tribünü, saha koltukları, saha iç ve dış kapıları, zeminin betonlanması gibi tüm çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor&[#]8221; dedi.


&[#]8220;SAHANIN ŞU ANDAKİ DURUMU, ORTADADIR&[#]8221;
Bundan bir sene önce toz-toprak içinde olan bu sahanın şu andaki durumunun ortada olduğunu kaydeden Başkan Özdemir, &[#]8220;Eksik olan yüzde 2-3´lük bir dilimi de bazı çevreler büyüterek, maçlara yetişmiyor-yetişmeyecektir türünden olumsuz yönde propagandasını yapmaktadırlar. Eksik bilgilerle insanlarımızın kafasını karıştırmaktadırlar. Bu kadar çabalarımızın görülmemesi, bizleri üzüyor. Sonuçta federasyonun kriterlerine göre hareket ediyoruz. Federasyonun kriterleri son anda değişmiş ise bu bizim kabahatimiz değildir. Ama biz mazeret üretmeden, stadımızı istenen kriterlere uygun hale getiriyoruz. Kilimli halkı adına rica ediyorum, bu kriterler gece gündüz demeden çalışmalarımız doğrultusunda en kısa sürede, iç saha maçımıza kadar tamamlanacaktır. Kendi sahamızdaki maçlarımızın tamamını, taraftarımız Kilimli´de izleyecektir. Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Bu kadar güzel bir tesisi Kilimlimize kazandırdık. Bundan sonraki desteği de Kilimli halkından bekliyoruz. Bu vesileyle, bütün maçlarımıza gelmeleri için Kilimli halkını davet ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

&[#]8220;HAYIRLI, UĞURLU OLSUN&[#]8221;
Bu tesisin Kilimli´ye kazandırılmasında emeği geçen Gençlik Spor İl Müdürü Eyüp Arman´a teşekkür eden Özdemir şunları söyledi:
&[#]8220;Bizi hiçbir konuda yalnız bırakmadı. Hummalı bir çalışmamız var. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra, sporseverlerin hizmetine sunulacaktır. İskenderunspor maçını burada oynamak için çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyorum.&[#]8221;

&[#]8220;SAHAYA BAKMAK YETERLİDİR&[#]8221;
Federasyonun kriterlerinin, kendilerine geç bildirildiğini kaydeden Özdemir konuşmasını şöyle tamamladı:
&[#]8220;Belediye Başkanı olarak bu işleri en başından beri takip ediyorum. Önce doğu bölgesinde tel örgü yeterli denilmişti. Ama sonra kriter değiştirildi. İki hafta kalınca 110 metre uzunluğunda, 10 metre yüksekliğinde duvar istendi. İleri gelen esnaflarımıza rica ettik. Sağ olsunlar, işin yüzde70-80´ini gönüllü olarak üslendiler. Geriye kalan yüzde 20-30´unu da biz belediye olarak katkıda bulunuyoruz. Bunları da özellikle kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Çünkü kamuoyu, bazı yanlış çevrelerin, yanlış söylemlerinden dolayı yanlış bilgi edinmiş olabilir. İşin doğrusu budur. Şu sahaya bakmak yeterlidir. Hiçbir şey söylemeden, sahamızın gelmiş olduğu bu durum, bizim anlatmak istediklerimizin resmidir.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi