Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, dolmuş şoförlerinin kendisi ve belediye hakkında suç duyurusunda bulunmalarıyla ilgili Pusula&[#]8217;ya konuştu.


Dolmuş şoförlerinin kendisiyle ilgili görevini kötüye kullandığı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Başkan Akdemir, &[#]8220;Ben bu yaşıma kadar asla görevimi kötüye kullanmadım. Bu ne benim yaşam felsefeme ne iş anlayışıma nede kişiliğime uymayan bir şeydir&[#]8221; şeklinde konuştu.


Suç duyurusuyla ilgili zamanı geldiğinde cevabını vereceklerini ifade eden Akdemir, &[#]8220;Kim suçluysa cezasını çeker&[#]8221; dedi.


Dolmuş şoförlerine biraz daha beklemeleri konusunda açıklama yaptıklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, değerlendirmesinde şunları söyledi:


&[#]8220;Ben bu yaşıma kadar asla görevimi kötüye kullanmadım. Benim öyle bir şey yapma şansım yok. Bu ne benim yaşam felsefeme ne iş anlayışıma nede kişiliğime uymayan bir şeydir. Bir firma işi almış ve işi eksik yapıyorsa prosedür doğrultusunda her şey yapılır. Yazışmalar yapılır ve zaman zaman eksikliklerle ilgili arkadaşlarımız gerekeni yapıyorlar.


Dolmuş şoförü arkadaşlarımız firmayı tuttuğumuzu düşünebilir. Ama asla böyle bir şey yok. Görevli arkadaşlarımıza da hiç kimseyi şartlar ne olursa olsun asla koruyucu konumda olmayacaksınız diyoruz. Yasalar bunu emretmiyor. Yasalar düzgün yapıyı emrediyor. Kamu çıkarları daima ön planda olacaktır. Benimde bu konuda vicdanım kesinlikle rahat. İnsan farkında olmadan bir yanlış içerisinde olabilir ama benim böyle bir anlayış içerisinde olmam söz konusu olamaz.


Suç duyurusunda da bulunabilirler. Bu noktada bir şey söylemem yanlış olur. Ama zamanı geldiğinde bizde cevabını veririz. Biz kendilerine anlatmıştık. Gerekli çalışmalar yaptık, güzergâh düzenlemesi yaptık. Kendilerine tebliğ edeceğiz. Biz kendilerine zamana bırakmalarını ve her şeyin bir prosedür içerisinde olacağını söylemiştik. Yazışmalar yapılıyor ama şoför arkadaşlarımız aceleci davranıyorlar. Ama yinede onların görüşlerine saygı gösteriyoruz. Suç duyurusuyla ilgili bizde gerekli savunmamızı yaparız ve kim suçluysa cezasını çeker. Eksik yapılan bir şey varsa ilerleyen günlerde ortaya çıkar.


Ancak bu konu yıllardır var ve kangren haline gelmiş. Bunlar asıl sorunu kendi aralarında çözemiyorlar. Bende bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Niye anlaşamıyorlar ki.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi