AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, beraberinde AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partili yöneticiler ile birlikte Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ZESOB) Başkanı Muharrem Coşkun&[#]8217;u makamında ziyaret etti.
Ziyarette esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinleyen Milletvekili Özcan Ulupınar, şöyle dedi:
&[#]8220;Esnaflarımız hem kendi ölçeklerinde istihdam üretiyorlar, katma değer üretiyorlar, hem de hizmet üretiyorlar. Özellikle küçük esnafların yaşatılması için elimizden gelen gayreti vermeye hazırız. Muharrem Coşkun ile beraber belediye başkanı iken de uyumlu çalışmalar yaptık. Bundan sonra da esnafımızın huzuru için elimizden gelen gayreti vermeye hazırız. Bakalar sadece bize mahallelerde evimizin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmıyor, hatırlayın çocukluğumuzda mahallenin karakolu, mahallelinin sıkıntılarını giderir, mahalleye hırsız girdiği zaman asayişin temini için de bakkallara görev düşüyordu. Küçük esnaflarımızın sayısı da hayli fazla durumdadır. Büyük marketler ile ilgili de Ankara&[#]8217;da temaslar görüşmeler yapılıyor. Zonguldak&[#]8217;tan para dışarıya gitmesin. Büyük marketlere giren para maalesef dışarıya gidiyor. Ama küçük esnafın kazandığı parayı büyük oranda Zonguldak&[#]8217;a dağıttığını görüyoruz. Esnaf odası önemli bir meslek kuruluşudur. Her hafta Zonguldak&[#]8217;ta bir iki kurumu kuruluşu ziyaret ediyoruz. Hem istişare hem de sorunların yerinde görülmesi konusunda her türlü öneriye açığız.&[#]8221;
Büyük marketler konunun, yasal düzenleme ile yasal zemine oturtulması gerektiğini vurgulayan ZESOB Başkanı Muharrem Coşkun ise &[#]8220;Biz marketlerin kapatılmasına karşı değiliz. Kendi hemşerilerimize de marketlerden alışveriş yapmaması konusunda bir şey söyleyemeyiz. Sadece her şeyin şartlarının ve ölçülerinin olması gerekiyor. Avrupa&[#]8217;da iki market yan yana açılması mümkün değildir. İkincisi belirli bir saatleri ve belirli bir kuralları var. Yasaları ve kuralları konulsun. Belirli saatlerde açılsın ve kapatılsın. Yasal düzenin oturması lazım gelir. Bu Pazar çok büyük bir pazardır. Bunun bir yasal düzenleme ile yasal zemine oturtturmak zorundayız. Yoksa o arada da kendimizi biraz daha geliştireceğiz, vitrinimizi düzenleyeceğiz. Biz de tekelden alıp birinci elden vatandaşlarımıza malzemeyi kaliteli vererek rekabet etmeye çalışacağız&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi