Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın Fevkani Köprüsü ile ilgili sözlerini değerlendirdi.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın, Fevkani Köprüsü&[#]8217;nün yıkılması gerektiği sözleri üzerine değerlendirmede bulundu. Akdemir, köprünün yıkılması halinde iyi bir proje ile ortaya çıkılması gerektiğini ifade etti.


Viyadükle ulaşımın sağlanması gerektiğini anlatan Akdemir, bunun belediyenin imkanları ile mümkün olmayacağını sözlerine ekledi. Devletin yardım etmesi halinde Fevkani Köprüsü&[#]8217;nün yıkılıp yenisinin yapılabileceğini anlatan Başkan Akdemir, şöyle dedi:


&[#]8220;Ali Başkanı çok severim, onun düşüncelerine saygı duyarım. Ancak Zonguldak&[#]8217;ın konumu ile Kozlu&[#]8217;nun konumu birbirinden farklıdır. Köprünün ömrünün kalmadığı söylenmişti. Köprü ayaklarının sıkıntılı olduğu, viyadük çalışmaları projelendirilmişti. Konuyu kağıt üzerinde hazırlarsınız, onu hayata geçirmede büyük sıkıntılar yaşarsınız. Fevkani Köprüsünü kaldırdık diyelim, onun yerine iyi bir proje ile ortaya çıkmak lazım gelir. Hayata geçirmek lazım gelir. O çok önemlidir. Asma tarafından soğuksuya viyadük geçecek, bu viyadüğü nasıl geçirirsiniz. Zonguldak&[#]8217;taki insanlara da soruyorum. Bu viyadük nasıl oluşturulacak. Bu yapılaşma bedelini nasıl ödersiniz. Bir binayı satın alacaksınız. Satın almayı belediye bu imkanla alabilir mi? Mümkün değil. Asma&[#]8217;dan bu tarafa kaldıracaksınız Soğuksu&[#]8217;ya kadar. Bu mümkün değil. Zonguldak&[#]8217;taki bu yapılaşma ve maliyet durumları çok farklı durumdur. Bunun üstesinden devletin yardımı ile gelinir. Belediyeler bu konuda yardım eder ve çözülür. Nasıl doğalgaz gelecek, devlet destekli geliyor. Veya bir baraj yapıyorsunuz onu kim destekliyor, proje vasıtasıyla destekliyor. Böyle çözülür, bu işler. Birlikte hareket edilir.&[#]8221;

Öte yandan Zonguldak-Ankara çevre yolunu kullanan TIR´ların geçerken takıldığı ve 50 yıl önce yapılan köprüyü, 4 yıl önce sağlamlaştırma çalışmaları yapılmıştı.
Editör: Pusula Gazetesi