Zonguldak´ta halk otobüsçüleri ile dolmuşçular arasında ücret tarifesi ve güzergah kullanımı nedeniyle çıkan kavga sonrası Şenol Başkan tutuklandı ama gerginlik devam ediyor.


Bir süredir özel halk otobüsçüleri ile dolmuşçular arasında yaşanan güzergah ve ücret tarifesi kavgasında Cuma günü 2 kişinin bıçaklanması üzerine Kapuz dolmuşçu esnafı yol kapatma eyleminde bulunmuştu. İhaleyi alan firma yetkilileri ise olayın yaşandığı anın güvenlik kamerası görüntülerini kamuoyuyla paylaştı. Halk otobüsünün minibüslerin önünde durmasının ardından başlayan kavgada yolcuların yaşadığı panik görüntülere yansırken, olay yerine gelen polisin müdahalesiyle kavga sona eriyor.


Olayda yaralanan 2 kişinin tedavilerinin sürdüğü belirtilirken, Şenol Başkan ise tutuklandı.



ŞİKAYETLERE İLGİSİZ KALINDI


Kapuz hattında çalışan dolmuşçuların Belediye ile Halk Otobüslerinin bağlı olduğu şirktin arasındaki sözleşmeye aykırı hareket ederek güzergah dışı çalıştıkları ve belirtilen fiyatın çok altında taşımacılık yaparak kendilerini mağdur ettikleri yönünde şikayette bulundukları ancak şikayetin Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nce değerlendirilmediği ortaya çıktı.


Benzer şikayetlerin Halk otobüsleri&[#]8217;nin kullanım hakkını elinde bulunduran firma tarafından da yapıldığı öğrenildi.


Dolmuşçuların 1.250 lira olan tarifeyi 75 kuruşa çekmelerinin yanında güzergah kullanımında yaşanan anlaşmazlık tartışmayı alevlendirmişti.


Şoförlerin olabilecek olaylar konusunda önceden yaptıkları tüm ikazlara karşın yanıt alamayınca Halk otobüsü&[#]8217;nün önünü kesme girişimlerinin ardından üçüncü kişilerin de devreye girmesiyle olaylar büyüdü ve kan aktı. İl Trafik Komisyonu&[#]8217;nu ile Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin ihmalleri sonucu yaşanan olayların ardında gözler şimdi Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;da. Hesaplaşma ve kin duygularının devam ettiği anlaşmazlığın çözümü için Vali Erol Ayyıldız&[#]8217;ın müdahalesi gerekiyor


--


FİRMADAN DOLMUŞÇULARI SUÇLAMA



Baran Temizlik Personel Temini Gıda Sosyal Hizmetler Nakliyat Sanayi Ticaret Limidet Şirketi sahibi Baran Kavi, "Yeşil Mahalle dolmuş durakları çalışanlarının yaptığı terörü şiddetle ve nefretle kınıyoruz" dedi.


Baran Temizlik Personel Temini Gıda Sosyal Hizmetler Nakliyat Sanayi Ticaret Limidet Şirketi sahibi Baran Kavi, "ücret tarifesi" kavgasına ilişkin açıklama yaptı. Kavi, "Zonguldak Belediye Halk Otobüsleri ihalesini 07 Haziran 2010 yılında kazanarak şirketimiz, Zonguldak halkına halk otobüsleri ile toplu taşımacılık hizmeti vermeye başlamıştır. Otobüslerimiz belirlenen güzergahlar çerçevesinde çalışmakta olup, özellikle Yeşil Mahalle istikametine çalışan otobüslerimiz ile ilgili halk tarafından yapılan ısrarlı taleplerle gidiş, dönüş istikameti, tüm hatlar gibi aynı şekilde kamu hizmeti kriteri gözetilerek belirlenmiştir. Bu arada Yeşil Mahalle dolmuşçuları, daha önce de müteakip defalarca şirketimizi ve şoförlerimizi tehdit etmişlerdir. Bu hususta adli makamlara başvuru yapılmış ve Yeşil Mahalle dolmuş durak şoförleri hakkında yasal işlem yapılmıştır. Gelinen noktada, 23 Eylül 2011 tarihinde saat 16.00 civarlarında Yeşil Mahalle seferini yapan halk otobüsümüzün önü, Yeşil Mahalle dolmuş durakları çalışanları tarafından kesilmiş ve şirketimizin çalışanlarına 30-40 kişilik dolmuş şoförü ve çalışanları grup tarafından silahlı ve sopalı saldırılmıştır. Bu saldırıda iki şoförümüz yaralanmıştır. Ayrıca aracımızda olaya şahit olan vatandaşlarımız mağdur olmuşlardır. Şoförlerimiz meşru savunma hakları kapsamında kendini savunmuşlardır. Şoförlerimize çektikleri silahın kuru sıkı tabanca olmadığı ve ucu açılarak gerçek tabancaya çevrilmiş, bir insanı öldürebilecek kapasitede ve gerçek tabancanın tüm özelliklerini sahip bir tabancadır. Bu olayın akabinde yapılan bu terörist uygulamayı haklı kılma eylemi için, şehir merkezi valilik önündeki otobüs durağımızı tamamen işgal ederek araçlarımızı tamamen engelleyip, uzun müddet trafiği kapatmışladır. Mağdur rolü eşliğinde vatandaşımız ve bizlerin ulaşım hakkını engellemişlerdir. Yeşil Mahalle dolmuş durakları çalışanlarının yaptığı terörü şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Esasen yapılan bu saldırı, şirketimize değil, Zonguldak halkına sunmuş olduğumuz alışagelmişin dışındaki toplu taşımacılık hizmetine, dolayısıyla halkımızın hak ettiği düzgün ve kaliteli hizmete yapılmıştır. Biz şirket olarak, her türlü saldırı ve teröre rağmen yılmadan Zonguldak halkına hak ettiği hizmeti aynı şekilde vermeye devam edeceğiz. Yapılan saldırı ve terörü kamuoyunun, Zonguldak halkının takdir ve vicdanına bırakıyoruz. Ancak, hukuk tanımazlar tarafından engellenmeye çalışılan meşru haklarımızı yasalar ve hukuk kapsamında savunacağımızı, haklarımızın takipçisi olacağımızı tüm herkesin bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Kavi, öncellikle Zonguldak Belediye Başkanlığı´nı, İl Trafik Komisyonu´nu ve Zonguldak Valiliği´ni göreve çağırdıklarını kaydetti. Baran Kavi, bu konuyla ilgili olarak, 24.09.2011 tarihinde Yeşil Mahalle dolmuş durak şoförleri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.


Editör: Pusula Gazetesi