Zonguldak´ın Mithatpaşa Mahallesi´nde ikamet eden Koçaklı Ailesi´ne komşuları yardım ediyor. Kiracı olarak oturdukları evin 150 TL´lik kirasını dahi ödeyemeyen aile yetkililerden yardım bekliyor. Geçim sıkıntısı çeken ailenin büyük oğlu Müslüm Kocaklı (15), okul yerine her gün dağıtılan sıcak yemeği almaya gidiyor. Aniden beyin kanaması geçirerek hastalanan ve bundan sonraki hayatını yatağa bağlı geçirmek zorunda kalan Ramazan Koçaklı´nın (38) acil ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiklerini söyleyen
eşi Yadigar Koçaklı, küçük oğlu Doğan´ı (9) da okutmaya çalıştıklarını söyledi.
Yetkililerden yardım bekleyen Yadigar Koçaklı, şöyle konuştu: "Eşim yaklaşık bir sene önce aniden beyin kanaması geçirdi. Hastaneye getirdik gerekli müdahale yapıldı. Eşimin düzelmesi için ameliyat gerekliymiş. Ama maddi imkanımız yok. Büyük oğlum dağıtılan sıcak yemeği almak için okula gidemiyor. Bende de fıtık var evden dışarı çıkamıyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz."
Öte yandan Koçaklı Ailesi´nin durumunu öğrenen Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın eşi Sevgi Gonca, ailenin evine ziyaret gerçekleştirdi. Sevgi Gonca, ihtiyaç duyulan yatak ve benzeri eşyaları aileye teslim etti. Mahalle halkı da Koçaklı Ailesi´nin büyük oğlu Müslüm´ün okula devam etmesi için dağıtılan sıcak yemekleri kendilerinin aileye teslim edeceklerini belirtti.
Editör: Pusula Gazetesi