Kocaeli Gebze&[#]8217;de Hastanesi, İstanbul Ataşehir, Suadiye&[#]8217;de Tıp Merkezi bulunan Özel Anadolu Sağlık Merkezi&[#]8217;nin Kurumsal Hizmetler Müdürü Uğur Keskin ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen, Ereğli Büyük Anadolu Otel&[#]8217;de hastanenin çalışmaları ve 2007 yılından buyana sürdürdükleri el bileğinden anjiyo tedavisi ile ilgili detaylı bilgiler aktardılar.


Kahvaltının ardından yapılan toplantı, hastaneyi tanıtıcı sinevizyon gösterisi ile başladı.


Anadolu Sağlık Merkezi Kurumsal Hizmetler Müdürü Uğur Keskin, Anadolu Sağlık Merkezi&[#]8217;nin uluslararası standartlarda, hasta odaklı bir hizmet anlayışının olduğunu ve hastaneye Türkiye&[#]8217;nin ve dünyanın dört bir yanından hasta geldiğini ifade etti. Anadolu Sağlık Merkezi&[#]8217;nin bulunduğu bölgenin yakın coğrafyasıyla sağlıklı bir iletişim kurmayı öncelikli hedeflerinden biri olarak gördüklerini belirten Uğur Keskin, &[#]8220;Anadolu Sağlık Merkezi, sağlıkta referans merkezi olma vizyonuyla 2005 yılında Anadolu Vakfı bünyesinde kurulan bir hastanedir. Johns Hopkins Medicine (JHM) ile eğitim ve kalite geliştirme programlarında stratejik işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar, uluslararası otoriteler tarafından da onaylanıyor. Joint Commission İnternational (JCI) ve Avrupa Medikal Onkoloji Derneği (OSMO) akreditasyonlarının yanı sıra ISO 14001, OHSAS 18001 ve ISO 9001 kalite belgelerine de sahibiz. Uzmanlık alanlarımız arasında Onkoloji (Medikal Onkoloji, Kemik İliği Nakli Merkezi, CyberKnife, Radyoterapi, PET-CT) Kalp Sağlığı (Girişimsel Kardiyoloji, Elektrofizyoloji-Ablasyon, Kalp Cerrahisi) Kadın Sağlığı (Tüp Bebek Tedavisi, Jinekolojik Onkoloji), Ortopedi ve Travmatoloji, Nörolojik Bilimler, Cerrahi Bilimler (Minimal İnvaziv Cerrahi, Obezite Cerrahisi) Dahili Bilimler ve İleri Tıbbi Görüntüleme bulunuyor. Anadolu Sağlık Merkezi olarak Zonguldak halkına tüm branşlarda olduğu gibi kalp sağlığı konusunda da geniş yelpazede tedavi olanakları sunuyoruz.&[#]8221;


&[#]8216;TALEPLERE KISA SÜREDE YANIT VERİYORUZ&[#]8217;


&[#]8220;Zonguldak ve bölgesinden gelen hastalarımızın randevu taleplerine en kısa sürede cevap veriyoruz. Uzaktan geldikleri gerekçesi ile de öncelik sırasına alıyoruz, ayrı oluşturulan bir birimimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Biz referans hastane olma yolundayız, zincir hastanesi olmak istemiyoruz. Bu bağlamda eğitim hastanesi olmamamıza rağmen başka hastanelerden gelen doktorlara tedavi yöntemlerimiz ile ilgili eğitim de verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu&[#]8217;na tabi olan vatandaşlarımız belirli hizmetlerden de yararlanabilmektedir&[#]8221;


&[#]8216;ULUSLARARASI STANDARTLARDA HİZMET VERİYORUZ&[#]8217;


Anadolu Sağlık Merkezi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ertan Ökmen de, hastanenin genel yapısı hakkında ve el bileğinden yapılan anjiyo hakkında bilgiler aktardı, Zonguldak bölgesinin kalp grafiğini de çıkardı.


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında olan el bileğinden anjiyo hakkında detaylı bilgiler veren Ökmen, &[#]8220;Girişimsel kardiyoloji uygulamaları arasında koroner anjiyo, stent uygulamaları, ritim bozuklukları tedavisinde elektrofizyoloji, kalp pili uygulamaları, kalp yetmezliğinin kalp pili ile tedavisi ve şok uygulama cihazlarıyla tedavileri yer alıyor. Kalp cerrahisi konusunda da hem yetişkin, hem de çocuk kalp cerrahisi ile ilgili uluslar arası standartlarda hizmet veriyoruz. Çocuk kardiyolojisinde konjenital anomaliler, anne karnında hastalıkların tanısı ve tedavisi. Erişkin kalp cerrahisinde by-pass ameliyatları, kalp kapağı tamiri ve doğuştan yapay kalp ameliyatlarını sıralamak mümkün&[#]8221; dedi.


&[#]8220;HEM HASTA İÇİN, HEM DOKTOR İÇİN RAHATLIK&[#]8221;


Öktem, el bileğinden anjiyo yöntemini standart tedavi yöntemi olarak uyguladıklarını belirterek, &[#]8220;Kalp hastalıklarının doğru tanısı ve tedavisinde anjiyonun büyük önem taşıdığı kuşkusuz. Gelişen teknoloji sayesinde artık anjiyo girişimlerini çok küçük çaplı damarlarda yapabiliyoruz. Yıllardır kasıktan yapılan anjiyo girişimlerini artık el bileğinden uyguluyoruz. Bu sayede günlük yaşantıya geri dönmek de kolaylaşıyor. Koroner girişimlerde el bileği damarının kullanılması işlem sonrasında istenmeyen, can sıkıcı komplikasyonların azalmasını sağlıyor. Kasıktan yapılan anjiyonun ardından damara girişin kapatılması, kanamanın durdurulması gibi çeşitli sorunları vardı. Yine kasıktan anjiyoda hastanın 6 saat yatması gerekiyor bu süreçte tuvalet ihtiyacını karşılaması oldukça zor oluyordu, el bileğinden yapılan anjiyoda böyle bir durum söz konusu değil. Hem hasta için, hem doktor için konforlu bir yöntem, riski düşük. Anadolu Sağlık Merkezi olarak 2007 yılından bu yana hem yurt içinden, hem de yurt dışından yaklaşık 5 bin civarında hastaya anjiyografi ve stent girişimini bu yöntemle bileğinden yapılan anjiyo operasyonlarında hasta işlemden hemen sonra ayağa kalkabilir, oturabilir, tuvalete gidebilir. Hatta işlem yapılan elini kullanabilir, yemeğini kendi yiyebilir. 2-3 saatte taburcu olabilir. Oysa kasıktan yapılan anjiyo sonrası ortalama 6 saat hastanede yatmak gerekiyor. Ve günlük yaşama geri dönmek daha fazla zaman alıyor&[#]8221; şeklinde konuştu.


ZONGULDAKLININ DAMAR TIKALI!


&[#]8220;Bu bölgeden tedavi için gelen kalp hastalarının genel bir değerlendirmesi nedir?&[#]8221; sorusuna ise Öktem, &[#]8220;Bu bölgeden de, Zonguldak&[#]8217;tan da Ereğli&[#]8217;den de kalp hastaları geliyor. Sıklıkla gözlemlediğimiz damar tıkanıklıklarıdır. Yine bize gelenler tedavisinin son aşamasında tercih ediliyoruz. Yani ya kalp krizi geçirmiş bir süre yoğun bakımda yatmış oluyor ya da ileri tetkiklerinin yapılabilmesi için bizi bulup geliyor. Hastalığın ilerlemeden de teşhisi yapılabilir ve tedavisi daha kolay olabilir&[#]8221; dedi.


Anadolu Grubu Kurumsal İletişim Uzmanı Özlem Erensayın İslam, Bölge Sorumlusu Dilek Kosal ile Türkiye Ekibi&[#]8217;nden Canan Demir, gazetecilerle yakından ilgilendiler.


Editör: Pusula Gazetesi