Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Süper Amatör Futbol Ligi takımlarından Zonguldakspor´un siyasete alet edilmek istendiğini iddia etti.
Gonca, yazılı açıklamasında, Zonguldakspor Kulüp Başkanı tarafından kendisine ve ailesine yönelik yapılan açıklamaları üzüntüyle karşıladıklarını, açıklamada ileri sürülenlerin maksatlı ve siyasi amaçlı olduğunu öne sürdü.
Yeğeni Barış Gonca´nın teknik direktörlük görevinden alınmasının ardından futbolcu maaş ve sigorta ödemelerinin kesildiğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını anlatan Gonca, şunları kaydetti:
´´Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Barış görevden alındıktan sonra da belediyemiz tarafından futbolculara sağlanan ödemeler devam etmiştir. Sezon sonuna kadar da sürecektir. Ayrıca, futbolcularımıza verip de yerine getiremediğim söz yoktur. Şahsıma atıf yapılarak ´Zonguldakspor aile şirketi değildir´ gibi ifadeler yıllarını bu kulübe adamış biri için hem çirkin hem de haksızlıktır. Zonguldakspor amatör kümeye düştüğünde Belediyespor´u ligden çekip tüm futbolcularıyla birlikte Zonguldakspor´a aktardığımızı hatırlatmak isterim. Yönetimler gelir geçer, benim Zonguldakspor´a olan tutkum ise kalıcıdır. Zonguldakspor, siyasete alet edilmek isteniyor. Açıklamalarla, CHP Belediye Başkan adayı İsmail Eşref´e siyasi rant sağlanmak hedefleniyor. Takdiri değerli halkımıza bırakıyorum.´´
Editör: Pusula Gazetesi