2010-2011 Futbol Sezonu&[#]8217;nda Türkiye 2. Bayanlar Futbol Ligi&[#]8217;nde mücadele eden ve sezon sonundaki play-off grubunu başarıyla geçerek Türkiye 1. Bayanlar Futbol Ligi&[#]8217;ne yükselme başarısı gösteren Ereğli Belediyespor Bayan Futbol Takımı&[#]8217;nın Belediye Meclisi&[#]8217;nce verilmesi kararlaştırılan ödülleri, 25 Ağustos Perşembe günü düzenlenen törenle futbolculara takdim edildi.
Belediye Başkanlığı makamında düzenlenen ödül törenine, Ereğli Belediyespor Bayan Futbol Takımı oyuncularının yanı sıra, Teknik Direktör Yıldıray Ağar ve bazı kulüp yöneticileri de katıldı.
Ödül töreninde bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı ve Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Posbıyık, Altın Kızlar ismiyle anılmaya başlayan Bayan Futbol Takımı&[#]8217;nın son zamanlarda büyük başarılara imza atmaya başladığını ifade ederek, spor dallarında birinci ligde mücadele eden ender ilçe takımlarından birinin de Ereğli Belediyespor olduğunu hatırlattı. Başarının bir emek karşılığında oluştuğunu, karda-kışta yılmazdan çalışan kızların, büyük bir sadakatle antrenmanlarını yaparak elde ettiği bir zafer olduğunu belirten Posbıyık &[#]8220;Elde edilen zafer çok önemli bir başarıdır. Karadeniz Ereğli Bayan Futbol Takımı bundan sonra maçlarına 1. Lig&[#]8217;de devam edecek ve bölgemize diğer kentlerden takımlar gelecek. Tabii ki bu noktaya kolay gelinmedi. Kaptaş&[#]8217;ta Şalvarspor adıyla başlattığımız hareket bugün çok önemli bir noktaya geldi. Ereğli halkını da mutlu edecek bir bayan futbol takımını oluşturduk. İsimlerinden Futbol Federasyonu&[#]8217;nda da sıkça bahsedilen kızlarımız çok büyük başarılar kazanmaya başladı. Bu başarılarından dolayı da birçok takımdan transfer teklifleri alıyorlar. Önemli okullardan, eğitimlerini devam ettirmeleri için önemli teklifler alıyorlar. Bazı arkadaşlarımız, imtihansız akademiye girme hakkını kazandı. Tabii ki burada en büyük başarı kızlarımıza ait, amaçlarını, hedeflerini ve ilkelerini ortaya koyarak kazandıkları bir başarı bu. Bu başarıda kulüp yönetim kurulu üyelerinin ve antrenörlerinin çok büyük payları var&[#]8221; dedi.
Futbolculara, belediye meclisi kararı ile verilmesi kararlaştırılan 2 bin 900 lira tutarındaki altın ve para ödüllerini takdim eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu ödüllerin verilmesi konusunda hassasiyet gösteren tüm belediye meclis üyelerine de teşekkür etti.
Başkanlık Makamı&[#]8217;nda gerçekleştirilen ödül töreni hatıra fotoğraflarının çektirilmesiyle sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi