Sanayi yönüyle olduğu kadar turizm yönüyle de büyük öneme sahip olan Kdz. Ereğli, bin beşyüz kişilik bir amfi tiyatroya sahip olacak.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 2005 yılından bu yana üzerinde durulan bir proje kapsamında, Ereğli&[#]8217;nin en önemli ziyaret yerlerinden biri olan Cehennemağzı Mağaraları&[#]8217;nda yapılacak olan bin beş yüz kişilik amfi tiyatro için çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Bünyesinde kafeteryanın da yer alacağı bin beş yüz kişilik amfi tiyatronun aynı zamanda, Kdz. Ereğli&[#]8217;nin önemli organizasyonların gerçekleştirilebileceği bir mekan oluşturmak açısından da ayrı bir öneme sahip olacağını belirten Posbıyıık, &[#]8220; 13 Nisan 2005 tarih ve 25785 sayılı Resmi Gazete&[#]8217;de yayınlanarak yürürlüğe giren Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ile çeşitli kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 7. Maddesi gereği; Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin Süleymanlar Mahallesi Cehennemağzı Mağaraları mevkiinde yapılacak ve projesi Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan Amfi Tiyatro&[#]8217;nun yapımı için gerekli adımlar atıldı. Toplam maliyeti 1 milyon 620 bin Türk Lirası olan proje ile bünyesinde kafeteryanın da yer alacağı bin beş yüz kişilik amfi tiyatro, aynı zamanda, Karadeniz Ereğli&[#]8217;nin önemli organizasyonların gerçekleştirilebileceği bir mekan oluşturmak açısından da ayrı bir öneme sahip olacak. Belediyemizin yazlı talebi üzerine Cehennemağzı Mağaraları Çevre Düzenleme Projesi kapsamında, Ayazma Mağarası önünde yapılması planlanan Amfi Tiyatro&[#]8217;nun inşa çalışmaları sürüyor&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi