Kilimli beldesindeki meydanda düzenlenen Feshane Şenlikleri&[#]8217;ne AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir ve eşi Eda Özdemir, AK Parti Yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Paflagon Tesisleri&[#]8217;nde düzenlenen iftar yemeği sonrası alanda çeşitli gösteriler sergilendi. Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, etkinliklerin 7 gün süreceğini belirtti. Özdemir, şöyle devam etti.
&[#]8220;Artık Kilimli Belediyesi&[#]8217;nin geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar programları ve akabinde ki feshane etkinliklerimiz bu senede ayın 15&[#]8217;i itibariyle başlamış bulunmaktadır. Özellikle bu sene 7 gün devam edecektir. İftardan önce bir takım etkinliklerimiz olacak, iftarı yaptıktan sonra da feshane alanına geçeceğiz., Orada da yine ramazana uygun olarak Osmanlı geleneğini yansıtan feshane etkinliklerimiz olacaktır, Hacivat-karagöz, orta oyunu, semazenler bu şekilde etkinliklerimiz olacaktır. Burada ki amacımız görüldüğü üzere çok geniş bir katılım oldu. Hem vatandaşlarımızdan hem emeği geçen esnafımızdan, bürokratlarımızdan, siyasetçilerimizden belediye başkanlarımıza kadar siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza kadar çok geniş bir katılım oldu. Özellikle buraya evlerinde ya da komşularında iftarını açmak yerine gelip de birlik beraberlik içerisinde Kilimli Belediyesi ve Kilimli&[#]8217;de ki esnaflarımızın beraberce yapmış olduğu bu organizasyon. Teşrif eden tüm vatandaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaten Ramazan ayının amacı da budur. Birlik beraberlik içerisinde aynı çorbayı içmektir. Belki çorbalarımızı soğuk olacaktır ama bunun sevabının daha büyük olacağına biz inanıyoruz. Onun için tekrar söylüyorum buraya Uzaktan yakından teşrif eden gelen ve bu çorbayı bizle beraber kaşıklayan tüm vatandaşlarımıza ben teşekkür ediyorum, hepsinin de iyi niyetlerini, Cenab-ı Allah dualarını kabul etsin diyorum. Nice nice Ramazan&[#]8217;lara birlik beraberlik içerisinde, şenlikler içerisinde ermeyi de tekrar bizlere göstersin diyorum. 7 gün boyunca bu etkinliklerimiz devam edecek. Artık dediğim gibi geçtiğimiz sene 17 gün yapmıştık, bu sene 7 gün yapacağız. İftar sonrasında hemen feshane alanımızda etkinliklerimiz olacak. Bu sene dediğimiz gibi semazen, mehter takımı ve ekstradan bizim vatandaşlarımıza sunmuş olduğumuz hizmetlerimizdir. Güzel oldu. Sonuçta katılımın çok olması, vatandaşlarımızın ilgi ve alaka göstermesi bizleri de gurur ve onur yaşatmaktadır. Ben herkese çok çok teşekkür ediyorum tekrar. Başta buraya teşrif eden devlet büyüklerimize, siyasetçilerimize, tekrar söylüyorum en önemlisi vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah nice nice Ramazanlara erdirsin diyorum.&[#]8221;
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise sahneye çıkarak yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
&[#]8220;Bu mübarek ramazan ayında başkanımız çok güzel bir etkinlik tertip etmişler. Sizler de bizler de onu yalnız bırakmıyoruz. Hem kendisine hem de belediye meclis üyelerine de tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu akşam iftarda buradaydım. Birkaç gün önce de buradaydım. Bu akşam Devrek&[#]8217;te Muhtarlar Derneği&[#]8217;nin iftarına daha önceden söz vermiştim ancak beni aradıklarında Kilimli&[#]8217;deyim bu akşam iftarda dedim. Ya dediler ne zaman arasak Kilimli&[#]8217;desin. Bu akşamda oradasın. İnşallah bundan sonra da sık sık sizlerle beraber olacağız. Kıymetli Seçkin başkanımız ve çok değerli ekibi, teşkilatımızla beraber çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Zaman zaman açılışlara geliyoruz. Bu tür sosyal etkinliklerde de sizlerle beraber oluyoruz. Son derece mutlu oluyoruz, gururlanıyoruz arkadaşımızla. Kilimli&[#]8217;ye yapılacak, Zonguldak&[#]8217;a yapılacak tüm çalışmalarda bu kardeşimizin biz yanındayız, sizlerin yanındayız. Bu mübarek Ramazan ayı çok önemli İslam alemi için, bizler için. Başı rahmet, ortası mağfiret sonu da bağışlanma. Çok iyi idrak etmek lazım ve aynı zamanda bu Ramazan ayında oruç tutan bir Müslüman&[#]8217;ın tüm geçmiş günahları af olunur diye dinimizin bize bir müjdesi var. Bunları çok iyi değerlendirmek lazım gelir. Aynı zamanda ramazan ayında birlik beraberlik ve paylaşma duyguları da en üst seviyede yaşanmaktadır. Yardımlaşma, fitre, zekat şu anda biliyorsunuz Afrika&[#]8217;da açlık ve kuraklık var, oraya yardım ediyoruz. Memleketimizde düşkün arkadaşlarımız, kardeşlerimiz olabilir onlara yardım ediyoruz, kaymakamlıklarımız, Sizlerden bizim istediğimiz lütfen israftan kaçınalım ve lütfen etrafımızda ihtiyaç sahibi olanları yetkililere bildirelim ki şu ramazan da herkesin karnı doysun, herkes yatağına tok girsin, çoluk çocuğuyla beraber ve yine geçtiğimiz günlerde şehitlerimiz oldu. Burada da bir kardeşimiz madende şehit oldu. Tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah&[#]8217;tan rahmet diliyorum. Etrafımızda ki yangın, Ortadoğu&[#]8217;daki yangın, kuzey Afrika&[#]8217;da ki yangın içimizi acıtmaktadır. Bugün biz burada mutlu ve huzurluysak bunu da hükümetimize borçluyuz. Ve çok çalışmalıyız bu millet için. Ve bu kıymetli kardeşim şu beldeye güzel hizmetler yapıyor. Bu hizmetlerde, bu etkinlikler de sizler de onun yanındasınız, o da bu şeklinde yorgunluğunu hissetmemiş oluyor. Bu duygu ve düşünceler içerisinde bu feshane şenliği bölgemizde çok fazla yapılmamakta. Çok güzel bir etkinlik. sizde iştirak edin inşallah onlarda bundan gurur duyacaklardır, mutluluk duyacaklardır. Bu ayın hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Allah sizlere ve sevdiklerinize sıkıntı, üzüntü vermesin, nice Ramazanlarda hep birlikte inşallah sağlık ve mutluluk içerisinde beraber oluruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi