Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mahallelerin sorunlarıyla her zaman ilgilendiğini, menfez, içme suyu, çevre kirliliği ve gecekondulaşma gibi konularda da sürekli çalışmalar yaptıklarını söyledi.


Menfez sularının ve çöplerin mahallelerin ortasında gördüğünde tansiyonunun fırladığını ifade eden Başkan Akdemir, çalışmalarıyla ilgili Pusula&[#]8217;ya şu bilgileri verdi: &[#]8220;Mahallelerde menfez çalışmaları yaptırıyorum. Bu çalışmaya ihtiyacı olan çok mahallemiz vardı. Bu zaman kadar da bir çalışma yapılmamıştı. Ama ben onları yaptım. Ben sadece işçimin, memurumun maaşını verdim diye övünmüyorum. Bu belediye çalışanının 1 yıl kadar maaş alamadığını çok iyi bilen bir insanım. Ama ben bu işi döndürüyorum. Elimden geldiğince hatta daha fazlasını yaparak oturtmaya çalışıyorum. Şuanda da her mahallede bir çalışmam var. Bir çok mahallenin içme sularını hallettim. Yıllardır içme suları sorunu halledilemiyordu. Zaman zaman aksiliklerle karşılaşıyoruz. Mesela geçtiğimiz günlerde yeni yaptığımız içme suyu borusu iki kez patladı. Tekrar tekrar uğraştık. Akşama kadar zor yapıldığı için suyu kesmek zorunda kaldık. Ama sonuç olarak o sorunu da hallettik.


Mahallelerin her zaman sorunları var ve bunlar bitmez. Yavaş yavaş yapıyoruz. Ama hep dediğim gibi esas ihtiyaç olan bölgelere öncelik gösteriyoruz. Hatta en önemlisi pis menfez sorununu hallediyoruz. Bazen mahallelere çıktığım zaman tansiyonum fırlıyor. Çevreye bakıyorum çöpler çöp kutusunda değil yerlerde. Pis sular sokağın ortasına akıyor. İşte ben bunların önüne geçmek ve güzel bir çevre yaratmak istiyorum.


80-90 KAÇAK KONUT SAVCILIK´TA


Gecekondulaşmaya karşı da çalışmalarımız devam ediyor. 80-90&[#]8217;a yakın kaçak konut Savcılık´ta. En çok tahammül edemediğim konuda bu. Gerekli uyarıları yapıyoruz ama uyulmazsa mecburen savcılığa veriyoruz. Herkes de karşılaştığı zorluklara katlanacak. İnsanlarımız yasal olmayan şeyleri yapmayacaklar. Vatandaş önce kendine sonra komşularına, çevresine ve kurumlara saygı duyacak. Herkes yasal olanı yapsa hiçbir sorun yok. Ben halkımdan da sadece bunu istiyorum.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi