Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı&[#]8217;na aday olan Oral Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Alibabaoğlu grubundaki isimlerle düzenlediği basın toplantısında Ticaret Odalarının önemini anlattı.

Alibaboğlu; &[#]8220;Ticaret ve Sanayi Odaları o şehirdeki sanayi ve işadamlarının rehberidir, temsilcisidir. Vekâleti onlar adına kullanır. Temsil liyakat, özen, güven ve özveri ister&[#]8221; dedi.

Tüccar ve Sanayicilerin yeteri kadar sahiplenilmediğini ve ortak hareket edilmediğini söyleyen Alibaboğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; &[#]8220; Ticaret Odasının hiçbir kavganın, polemiğin ayrışmanın içinde olmadan bölgemizde birleştirici, bütünleştirici ve koordine edici bir kurum olması gerekmektedir. Çaycuma TSO&[#]8217;da mülki idaremiz, belediyemiz, organize sanayimiz, bankalarımız, esnaf odamız, emniyet teşkilatımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ziraat odası vb. kuruluşlarla birlik ve içinde çalışacağımızı beyan etmekteyiz.


Filyos Projesi hepimizin umutla beklediği bir gerçekliktir. İktidarı mutlak suretle baskı altına almak zorundayız. Havaalanı Çaycuma&[#]8217;mızı bölge ulaşım üssü yapacak bir gelişmedir. Havaalanının aktif bir şekilde hizmete girmesi için çaba gösterilmesi lazımdır. Bizler gündem belirleyen, öncelikli fikri ve görüşü alınan dikkatle izlenen bir kurum olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu düşüncelerimizi gerçekleştirmek, ilçede tüccar ve sanayicimize hizmet etmek için sektöründe öncü olmuş ekibimle oda yönetimi için adayız. Adayız diyorum çünkü yönetimin bir takım işi, bir kolektif icraatlar bütünü olduğunu biliyoruz.


Adayız, çünkü bizler üreticiyiz, tüccar ve sanayiciyiz. Zorluk ve sıkıntıları yakından biliyoruz. Çaycuma için parlak yarınlar hayal ediyor, ufukta bunu görüyoruz. Bu heyecanı taşıyoruz, bu heyecanımızı tüm tüccar ve sanayici kardeşlerimize aktarmak, onlarla paylaşmak istiyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi