Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, Ramazan ayı boyunca yapılacak olan iftar programlarını iptal ettiklerini açıkladı. Düzenlenecek olan iftar programlarının paralarının Afrika için başlatılan yardım kampanyasına bağışlayacaklarını söyledi. Diğer sivil toplum kuruluşlarını kampanyaya destek vermeye çağıran Aşkar, &[#]8220;Bu kapsamda, il ve ilçe teşkilatlarımızın bu yıl Ramazan ayında düzenleyecekleri iftar programlarını iptal ettik. Bu programlara ayrılan kaynağın Afrika´daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize gönderilmesini uygun gördük. Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının, hatta bütün insanlığın ortak mesajı olması gerektiğine inanıyoruz&[#]8221; dedi.
Dünyanın süper gücü ABD´nin, Irak ve Afganistan´ı ilk işgal ettiğinde masum insanları öldürmek için en az 2 trilyon dolar harcadığını hatırlatan Kamuran Aşkar, batılı güçlerin savaş ve ölüm konusunda cömert, yardım ve yaşatmak konusunda ise oldukça cimri olduğunu söyledi. Afrika´da her gün en az 50 çocuğun açlıktan öldüğüne dikkat çeken Aşkar, &[#]8220;Bu, insanlık her gün Afrika´da 50 defa ölüyor demektir. Peygamber Efendimiz, ´Komşusu açken, tok yatan bizden değildir´ buyuruyor. Biz sömürü meraklısı batılılar gibi rahat rahat uyuyamayız, ´Bana ne´ diyemeyiz&[#]8221; diye konuştu.
Yardım için harekete geçme zamanı olduğunu kaydeden Kamuran Aşkar, Afrika ölümün kıyısında yardım beklerken, başta Batı olmak üzere dünyanın sessizliğini sürdürmesini anlamakta zorlandıklarını ifade etti. Pakistan´a sessiz kalmadıklarını, Gazze´ye yardım elini uzattıkları gibi bugün de Somali´ye, Sudan´a ve Darfur´a sessiz kalmayacaklarını söyleyen Aşkar, &[#]8220;Etiyopya´yı görmezlikten gelmeyeceğiz. Gana´ya yardıma koşacağız. Burkino Faso, Çad, Kenya, Zambiya, Uganda, Mali, Moritanya, Mozambik ve Liberya başta olmak üzere dünyanın neresinden yardım çığlığı duyuluyorsa, oraya ilk biz koşmalıyız, öyle de yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi